Nova Runda Beer Bash

Jonathan i Valovi u Novoj Rundi zatvaraju prvo izdanje Proljeća u Zaboku!

Portal Novi list

Nastupit će na prostoru pivovare Nova Runda.Da najduže proljeće na svijetu traje upravo u Zaboku, dokazat će koncert Jonathana u sklopu Nova Runda Beer Basha u subotu, 16. srpnja.


Na prostoru pivovare Nova Runda uz njih će nastupiti i riječki indie bend Valovi.


Posjetitelje očekuje bogata pivska i gastro ponuda, izložba pivskih etiketa, kao i vođena tura po pivovari te DJ set by Uprava s presjekom raznih glazbenih pravaca. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 80.
Jonathan se u svom gotovo desetljeće dugom djelovanju nametnuo kao jedan od koncertno najaktivnijih bendova, ne samo u Hrvatskoj, nego i regiji. To potvrđuju brojnim klupskim i festivalskim nastupima, a svirali su uz velikane kao što su Editors i Killers. Posebno vrijedi istaknuti njihovu dugačku američku klupsku turneju započetu na kultnom SXSW-u.


Prošle godine su osvojili “Rock&Off” nagradu za najboljeg koncertnog izvođača. Ove godine očekuje se novi album s kojeg su već izbacili singlove “Falling” i najsvježiji “Have It All”.


Postavu benda čine vokal Zoran Badurina, bubnjar Branko Kovačić, gitaristi Darko Petković i Tomislav Radinović te bassist Nikica Jurjević.Riječki indie rock bend Valovi nastao je sasvim slučajno, početkom 2018. godine, kada su Filip, Željko i Mauro na probu pozvali Gorana.


Trojac je ranije svirao u bendu Droid, a Goran je došao iz Kraja Programa. Dvije godine kasnije u studiju Palach su uz produkciju Tina Margana snimili album od devet pjesama imena Svalbard.


Glazba je melodična i pjevna, a članovi benda će se složiti da je sve to pop.Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.


Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2