Jedan od najznačajnijih bendova nove generacije

Jonathan i Projekt u petak nastupaju u Pogonu kulture

Katarina Bošnjak

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Hvaljeni riječki bend nakon godinu dana vraća se u klub na SušakuOmiljeni riječki indie rokeri, članovi grupe Jonathan, ovog se petka vraćaju u Pogon kulture nakon godinu dana. Jonathan Riječanima ne treba posebno predstavljati.


U regiji slove za jedan od najznačajnijih bendova nove generacije, ali i jedan od najboljih live bendova. Prije godinu dana oduševili su prepun Pogon, a nema sumnje da će ovoga petka ponovo učiniti isto.


Podsjećamo, ovaj je riječki glazbeni sastav nastao 2011. godine, a čine ga nekadašnji članovi Leta 3, Saliona, Mlata, Pasa i Mandrila. Svoj debi na hrvatskoj glazbenoj sceni napravili su 2013. godine singlom »Maggie«. Singl postaje hit po izlasku te ga prati izlazak albuma prvijenca »Bliss«.
Često su uspoređivani s bendovima poput Franza Ferdinanda, The Strokesa i Queens of the Stone Agea, no neminovno imaju jedinstven zvuk na hrvatskoj sceni. Uz Jonathan će u petak u Pogonu kulture na Sušaku nastupiti i perspektivni riječki bend Projekt, koji se publici predstavio uspješnim singlovima »Zaustavi vrijeme«, »10DODeset« i »Daj«, blagdanskom pjesmom »Sretan ti Božić« te singlom »Gledaj kako letim«.


Ulaznice za koncert su u pretprodaji u sustavu Entrio te na fizičkim lokacijama u Rijeci, u The Beertiji na Trsatu, Dallas Music Shopu, Tisku Korzo, Ghetaldusu u Tower Centru, ZTC-u i Opatiji te u New Soundu u Matuljima. Cijena ulaznice iznosi 12 eura u pretprodaji, dok će na ulazu u Pogon za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 15 eura.