Nakon objave plana vlade

Jesu li se organizatori zaletjeli s otkazivanjem Glastonburya? Reading festival ide dalje

T.I.

Foto: Reading Festival

Foto: Reading Festival

Reading i Leeds odvijaju se simultano u petak, subotu i nedjelju zadnjeg dana u kolovozu. Prošle godine su otkazali kao i Glastonbury zbog pandemije. Ove dodaju još jednu glavnu pozornicuZa razliku od Hrvatske gdje još nije poznato hoće li doći do popuštanja mjera 1. ožujka, dakle za pet dana, Velika Britanija, zemlja koja je dosad procijepila najveći broj stanovnika u Europi, planira daleko unaprijed i ima precizan plan datuma postepenog popuštanja mjera s 21. lipnjem kao datumom kad bi se trebale ukloniti sve restrikcije socijalnih kontakata.


To znači da će, ako se tempo cijepljenja nastavi dosadašnjim tempom, krajem lipnja biti mogući i koncerti, ali i veliki glazbeni festivali na otvorenom.


Kao što je prije ove godine objavljeno, i američka Coachella i najpoznatiji engleski festival Glastonbury otkazani su, iako bi potonji, ako sve prođe po planu britanske vlade, mogao biti održan s obzirom da se tradicionalno odvija u zadnjem tjednu lipnja.
Organizatori znamenitog britanskog festivala Readinga (i „blizanca“ Leedsa istog vikenda), nisu brzali s otkazivanjem kao organizatori Glastonburya, nego su objavili da idu dalje s pripremama nakon što je premijer Boris Johnson objavio datum kad bi se Velika Britanija trebala vratiti životu kakav je bio prije pandemije.Foto: Reading Festival


“Reading i Leeds 2021. Nakon nedavne vladine najave, jedva čekamo vratiti se na polja ovog ljeta. Ajmo!“ – napisali su na Twitteru.Reading i Leeds odvijaju se simultano u petak, subotu i nedjelju zadnjeg dana u kolovozu. Prošle godine su otkazali kao i Glastonbury zbog pandemije, i tada je engleska publika – između ostalog – ostala zakinuta za prvi nastup Rage Against The Machine nakon 10 godina u Velikoj Britaniji. Ali,  zato su druga dva prošlogodišnja headlinera potvrdili nastup i 2021. godine. Riječ je o Liam Gallagheru i Stormzyju, a od novih najavljeni su Queens of the Stone Age, Disclosure, Post Malone i Catfish and the Bottlemen.


Kako doznaje NME, ne samo da će festival biti održan, već će biti dodana još jedna glavna pozornica, što omogućuje da festival ima šest headlinera svaku večer, a ne tri kao što je prošlih godina bio običaj.