Legacy of the Beast

Iron Maiden najavili novi datum koncerta u Zagrebu

Portal Novi list

Foto promo

Foto promo

Ulaznice su u prodaji od 6. prosinca u 10 satiIron Maiden najavljuje nastavak europskog dijela turneje Legacy Of The Beast 2022, a na listu već potvrđenih nastupa dodano je još šest gradova, uključujući i Arenu Zagreb gdje će zasvirati 22. svibnja 2022. godine.


Ulaznice kreću u prodaju 6. prosinca u 10 sati te će se moći kupiti putem sustava Eventim.


Kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maiden održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda Lord Of The Lost.
Glazbeni spektakl Legacy Of The Beast vidjelo je već gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom najomiljenih hitova fanova, koji predstavljaju presjek njihovog glazbenog puta kroz desetljeća.Turneja 2022 će uključivati i neke od pjesama s najnovijeg Maidenova studijskog albuma Senjutsu, koji je debitirao na #1 u Hrvatskoj, a koje će se prvi put svirati uživo.


Još uzbudljiviji i spektakularniji


“Sljedećeg ljeta konačno ćemo moći nastaviti turneju Legacy of the Beast po europskim arenama i stadionima, koja je prvobitno bila predviđena za 2020. te nakon toga dvaput odgađana!


Oduševljeni smo što smo bili u mogućnosti dodati nastupe u velikim istočnoeuropskim gradovima, uključujući i Ukrajinu gdje nikada nismo svirali.


Napravit ćemo nekoliko promjena u produkciji i set listi kako bismo uključili neke pjesme s našeg novog albuma Senjutsu pa će tako nastavak turneje Legacy Of The Beast iz 2022. biti još uzbudljiviji i spektakularniji od hvaljenog originalnog showa.Možete biti sigurni da ćemo i dalje svirati sve ‘hitove’ i da ćete moći vidjeti sve ključne elemente originalne turneje poput Spitfirea, Icarusa, Hella, bacače vatre, pirotehnike i ostalog!


Samo ćemo malo sve prodrmati, a Trooper Eddie će dobiti ozbiljnu konkurenciju u novom Senjutsu ‘svijetu’ koji dodajemo”, dodao je Rod Smallwood, menadžer benda.


Dickinson: Sjajno je što smo potvrdili Zagreb!


Bruce Dickinson ističe da se Iron Maiden jako vesele povratku u Europu sljedeće godine.


“Sjajno je što smo uspjeli potvrditi Zagreb kao i ostale velike gradove u istočnoj Europi. Sve su to veliki gradovi u kojima nas čeka puno naših vjernih obožavatelja.


Uzbuđen sam i zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo pokazati sve što smo vam pripremili.Cijeli bend je stvarno uživao u dosadašnjem dijelu turneje Legacy i ne možemo dočekati da se vratimo na put, da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo vas sve opet!”, izjavio je Bruce Dickinson, glavni vokal Iron Maidena.


Europski dio turneje:


22. svibnja  – HRVATSKA – ARENA ZAGREB


24. svibnja – SRBIJA – BEOGRAD, STARK ARENA


26. svibnja – RUMUNJSKA – BUKUREŠT, ROMEXPO OUTDOOR


29. svibnja –  UKRAJINA – KYIV, VDNG


13. srpnja – BUGARSKA – SOFIA, ARENA ARMEEC


16. srpnja – GRČKA – ATENA, OLYMPIC STADIUM


Kompletna lista datuma svih europskih nastupa turneje Legacy Of The Beast 2022, može se pronaći na službenoj stranici www.ironmaiden.com.


Produkcija i set lista turneje Legacy of the Beast inspirirana je istoimenom besplatnom mobilnom igrom koja je dostupna na iOS i Android platformama na www.ironmaiden.com/play.