Festivalska sezona

I Nottingham Splendour Festival ide dalje s Richardom Ashcroftom i Supergrass kao glavnim zvijezdama

T.I.

Nottingham Splendour je jednodnevni ljetni festival utemeljen 2008. godine koji okuplja oko 25 tisuća posjetitelja i na njemu nastupaju redom domaće, britanske glazbene snageBritanska vlada ima dugoročni plan izlaska iz pandemijske situacije. Ubrzano cijepi svoje stanovništvo i korak po korak, datum po datum objavljuje hodogram relaksiranja mjera socijalne distance i ograničenja okupljanja s 21. lipnjem kao danom kad bi se Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo vratiti životu kakav pamti prije pandemije.


U skladu s tim ponašaju se i organizatori velikih ljetnih rock festivala u Engleskoj. Glastonbury je ponovno otkazan, kao i Download u Donington parku, ali zato je Reading objavio headlinere i pustio karte u prodaju. Trebalo im je 48 sati da rasprodaju svih stotinjak tisuća karata.


Njima se pridružuje i Nottingham Splendour Festival koji bi trebao biti održan 24. srpnja s Richardom Ashcroftom i Supergrass koji su nakon deset godina neaktivnosti pretprošlo ljeto ponovno počeli nastupati zajedno, kao glavnim zvijezdama.

Nottingham Splendour je jednodnevni ljetni festival utemeljen 2008. godine koji okuplja oko 25 tisuća posjetitelja i na njemu nastupaju redom domaće, britanske glazbene snage.