Van Weezer

„I Need Some Of That“ najavljuje album Weezera kao posvetu metal glazbi

T.I.

Foto: Michael Morrow/Wikimedia Commons

Foto: Michael Morrow/Wikimedia Commons

Iako je Van Weezer najavljen kao čvršći album pun metal riforva, rekli bismo da je „I Need Some Of That“ tipična power pop/geek rock stvar kakvih su napravili more od sredine 90-ih godinaNaziv iznenada izdanog albuma „OK Human“ ovog siječnja mogao je sugerirati da su Weezer odlučili snimiti posvetu Radioheadu i njihovom OK Computer albumu, no preslušavanjem tog vrlo zanimljivog pop djela primjereniji bi naziv bio „2 Cellos“ ili tako nešto s obzirom da su se Weezer po prvi put u karijeri obilato oslonili na zvuk violončela i ostalih gudaćih instrumenata.


U radoholičnosti i nepresušnoj kreativnoj energiji frontmena Riversa Cuoma već stiže novi album čiji naziv sugerira još jedan hommage. Naime, album je nazvan „Van Weezer“ s jasnom aluzijom na Van Halen. Najavljen je i trebao izaći prije „OK Human“, prvi singl „The End Of The Game“ objavljen je još u rujnu 2019., no rasporedi su se očito promijenili.


Jučer su Weezer predstavili i treću i posljednju stvar albuma koji izlazi 7. svibnja. Riječ je o pjesmi „I Need Some Of That“ i rekli bismo da je tipična power pop ili geek rock stvar kakvih su napravili more od sredine 90-ih godina. Na sve tri dosad objavljene pjesme (uz ovu novu i „The End Of The Game“, to su “Hero” i “Beginning Of The End”), uvodni rif ima veze s metalom iz 80-ih  kojem odaju počast na albumu, ali kasnije Weezer se kreću u okviru davno zacrtanih okvira.