PENTHOUSE SESSION: KONCERT IZ BUKSE

Grupa Pavel publici poklonila dar snimljen bez uljepšavanja

Ivana Kocijan

Foto: Filip Gržinčić

Foto: Filip Gržinčić

Snimili su koncert sa starim uspješnicama te pjesmama koje se nalaze na novom albumu ovjenčanom Porinima za najbolji albumIz potrebe da predstave novi album »Ennui« uživo svojoj publici, grupa Pavel je u jeku pandemije u proljeće i pred ljeto 2021. godine, kada se još nije znalo hoće li se moći svirati pred publikom uživo, uz pomoć Ministarstva kulture i natječaja »Za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja«, realizirala program ‘’Koncerti iz naše bukse’’.


U buksi Penhouse Studio, studiju Pavelovog gitarista Tonija Tkaleca, gdje inače imaju probe, snimili su koncert sa starim uspješnicama te pjesmama koje se nalaze na novom albumu ovjenčanom Porinima za najbolji album, najbolji pop album te najbolje likovno oblikovanje.


– Imali smo veliku sreću da smo početkom ljeta, unatoč svim okolnostima, uspjeli odsvirati pet, šest koncerata pa smo tako unutar te miniturneje otišli i do Penthouse studija u Zagrebu snimiti live session.
Hvala Toniju Tkalecu, našem gitaristu koji je sve snimio i umiksao, i hvala Mariju Borščaku koji nas je ulovio objektivom, sve je »one take iz ruke«, nema šminke ni uljepšavanja. Nadamo se svirkama i ove jeseni i zime, poručio je Aljoša Šerić.


Za snimanje, mix i mastering audiodijela zaslužan je upravo Toni Tkalec, dok je Mario Borščak zaslužan za videosnimanje, montažu i režiju.