Jubilarno izdanje

Gradonačelnik Novog Sada potvrdio: Ovogodišnji EXIT festival bit će održan bez ograničenja broja posjetitelja

T.I.

Ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su cijepljeni i koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiteljima iz Srbije i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulazaI dok u svim državama u Europi osim Velike Britanije, koja si je zadala cilj da će do ljeta procijepiti dovoljan broj stanovnika za kolektivni imunitet i 21. lipnja ukloniti sve mjere socijalne distance, oklijevaju ili ponovno odgađaju najave za masovne događaje, pojavi se tu i tamo poneki izuzetak.


Među njima su i organizatori jednog od najvećih europskih festivala EXIT u susjednoj Srbiji. Naime, novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući masovnom cijepljenju u Srbiji, EXIT festival moguće održati ovog ljeta. Dugoočekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz sudjelovanje nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.


Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, koji je inače i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije, ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su cijepljeni i koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiteljima iz Srbije i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulaza. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje kako će do lipnja biti ukinut obvezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u Srbiju i na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama Exita u skladu s budućim akutalnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.
„Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo kako će veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u sljedećim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije cijepe, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetitelja, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.


Srbija je u proteklih nekoliko mjeseci prednjačila u masovnosti cijepljenja u Europi uz Veliku Britaniju. Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača cjepiva iz cijelog sveta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno cjepila više desetina tisuća stranaca iz cijele Europe. „Mi ćemo svim našim posjetiteljima, koji to žele, omogućiti prijavu za cijepljenje u Srbiji, a više informacija o tome objavit ćemo uskoro”, istakao je Kovačević.


Više informacija o festivalu i ulaznicama može se pronaći na exitfest.org.