Rođen za suze

Goran Bare & Majke vraćaju se na scenu novim hit singlom: Spot su snimali u Rijeci

Ivana Kocijan

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

"Videobroj smo napravili u jednom danu", kaže Filip Gržinčić.Nakon Porinom nagrađenih »Nuspojava« Goran Bare & Majke vraćaju se na scenu novim singlom »Rođen za suze«. Za pjesmu koja najavljuje njihov novi studijski album Bare potpisuje glazbu i tekst, dok je za aranžman zaslužan Mario Rašić. Pjesma je snimljena, miksana i masterirana u RSL studiju u slovenskom Novom Mestu.


Pjesmu koja je preko noći postala hit, prati vrhunski spot snimljen je u Rijeci, na lokaciji napuštenih bazena na Školjiću koji su pružili savršenu kulisu za idejni scenarij. Produkciju spota potpisuje Gržinčić Creative Visuals iz Rijeke. Za režiju i kameru zaslužan je Filip Gržinčić uz kojeg se za scenarij pobrinula i Slađana Gržinčić.


– Videobroj smo napravili u jednom danu, te iako se čini relativno jednostavnim, pokazao se podosta kompliciranim za izvedbu s obzirom na to da smo morali dopremiti kadu, vodu, stvoriti kišu i sve snimiti u relativno kratkom vremenu jer nije lako biti mokar baš cijeli dan. Goran je bio odličan i u svom stilu je savršeno odglumio i izveo sve naše zamisli, o samom procesu snimanja rekao je
Filip Gržinčić i dodao:
– Sinopsis spota je zamišljen kao »krštenje«, odnosno katarza za otpuštanje tog jedinog grijeha, kako kaže tekst – rođenja za suze koje ne teku. Crna voda simbolizira godine teškog života, a solodionica u sredini pjesme je meditacija za vrijeme zarona i suočavanja sa samim sobom. Naposljetku te suze koje se ne izražavaju van izazivaju bijes i oslobođenje emocija kroz simbol kiše koji se prožima kroz cijeli spot.