Spektakl starog rocka

Godišnji koncert u povodu Dana riječkog rocka: Old Rock Festival ovoga petka u Pogonu kulture

Katarina Bošnjak

The Splitters, Foto: WILD DREAM STUDIO

The Splitters, Foto: WILD DREAM STUDIO

Svirat će se sve, od Shadowsa i Beatlesa pa do Deep Purplea i AzreOvog će se petka u Pogonu kulture održati jedinstveni spektakl starog rocka koji se ne propušta – Old Rock Festival u organizaciji udruge LP Rock.


Svirat će se sve, od Shadowsa i Beatlesa pa do Deep Purplea i Azre, a ukupno će tijekom četiri sata nezaboravne svirke nastupiti čak 14 bendova, uključujući legende riječkog rocka te gostujuće bendove iz Zagreba, Splita i Pule. Cijena ulaznice iznosi simboličnih 50 kuna, a mogu se kupiti na blagajni Pogona kulture.


Old Rock Festival slovi za jedini spektakl starog rocka u cijelog regiji, a samim je time i udruga LP Rock jedna od rijetkih njegovatelja imidža Rijeke kao rokerskog grada te poziva sav urbani svijet grada da podrži festival kako bi Rijeka očuvala djelić povijesti u sadašnjosti.
Novost na ovom izdanju festivala je »Glazbeni vremeplov«, edukativni i zabavni dodatak o izvođenim skladbama koji je pripremio član udruge Luciano Vrban.


Davor Štern i SuperStary, Foto: Promo


Posjetitelji će tako ovoga petka imati priliku i ponešto naučiti, ali i priliku slušati izvođače poput legendarnog Jose Bajoka. Nastupit će i Grupa Pan, najdugovječniji riječki bend koji dulje od 40 godina svira u istom sastavu, a iz Zagreba stižu Davor Štern i SuperStary.


Tu je još i grupa Whiteheads, ča-rockeri Dule & Bonaca, instrumental bend Arcamivida, grupa Grejs, mladi Splittersi, Arsenal iz Pule, rockabilly Midnight band, Exodus, regionalno poznati i priznati Delta Train Blues, Grupa Flash i Old School Band.


Nakon ovakvog lineupa, jasno je da je Old Rock Festival »must be« za urbano građanstvo Rijeke i okolice i to svih generacija, a nakon spektakla koji je prije dvije godine održan u Operi te na kojemu se okupilo više od 2.000 obožavatelja rocka, udruga LP Rock je izrazila namjeru snimanja dokumentarnog filma »Old Stars Rock Festival u Operi 1. 2. 2020.«


Udruga LP Rock osnovana je 2013. godine s ciljem okupljanja svih koji su šezdesetih godina svirali ili pak bili ljubitelji rock glazbe. Tada su mnogi obrisali prašinu s instrumenata i ponovo se počeli baviti glazbom, a danas im je još jedan od istaknutih ciljeva očuvanje ljubavi prema starom rocku te njegova popularizacija.