Rock festival

Glastonbury ide dalje, nitko nije tražio povrat novca za otkazani festival

P. N.

Foto: Arhiva NL

Foto: Arhiva NL

Ideja je da za slijedeću godinu samo prekopiraju listu od stotinjak izvođača od ove godine, što znači da i dalje kao healineri ostaju Paul McCartney, Kenkrick Lamar, Taylor Swift i Diana RossJedan od najvećih događaja britanske moderne kulture, festival Glastonbury koji privlači u prosjeku 200 tisuća posjetitelja svake godine, ove je godine otkazan kao i mnogo toga vezano uz koncertne aktivnosti. No, organizatori su uvjereni da će 2021. festival biti održan i pripreme su već počele.


Kako prenosi NME, glavni savjetnik u organizaciji festivala Ben Challis  je izjavio da će radovi na izgradnji infrastrukture početi u ožujku ili krajem ožujka 2021., „jer je to veliki festival i potrebno je puno toga sagraditi jer nitko ne želi polovičan Glastonbury“.


Ideja je da za slijedeću godinu samo prekopiraju listu od stotinjak izvođača od ove godine, što znači da i dalje kao healineri ostaju Paul McCartney, Kenkrick Lamar, Taylor Swift i Diana Ross. Iza ovako šarenog društva krije se duga lista atraktivnih i zanimljivih imena iz svih žanrova, dominantno iz miljea alternativne moderne glazbe.
S obzirom da je ovogodišnje izdanje koje je trebalo biti jubilarno pedeseto, otkazano, a da su ljudi kupili karte, Challis je upitan što je s povratom novca za neodržani festival. Odgovor je bio iznenađujući, jer gotovo nitko nije tražio povrat novca. Drugim riječima, to znači da će za Glastonbury 2021. vrlo malo karata biti u slobodnoj prodaji, jer će – dakako – vrijediti ovogodišnje.