Greedy Bastards

Dosad neobjavljena pjesma Motörheada otkriva otvoreni Lemmyjev prezir prema političarima

T.I.

Foto: Wikiemadia Commons

Foto: Wikiemadia Commons

I dok Lemmyja u prvoj neobjavljenoj pjesmi „Bullet In The Brain“ srećemo u standardno žestokoj formi, „Greedy Bastards“ je fina hard rock balada i istovremeno rijetka protestna pjesma u Lemmyjevom dugom kataloguU prosincu se napunilo osam godina kako je umro Lemmy Kilmister i kako je njegovom smrću ujedno prestao postojati i Motörhead, jedan od najutjecajnijih heavy metal bendova, iako je Lemmy mrzio tu etiketu i inzistirao da su oni čisti rock and roll. Te 2015., par mjeseci prije Lemmyjeve smrti Motorhead su izdali i posljednji, 23. studijski album “Bad Magic”.


Iako dočekan pohvalama glazbenih kritičara u vrijeme izlaska, nije kod publike naišao na jednaki entuzijazam. Kako je nakon Lemmyjeve smrti zanimanje za Motörhead samo raslo, a njegovo ime prerastalo u sve veću legendu, očito je došlo vrijeme da se posljednji album benda ponovno objavi.


Izlazi 24. veljače pod nazivom “Bad Magic: Seriously Bad Magic” i osim što će uz originalno izdanje sadržati intervju s Lemmyjem te live zapis s  posljednje turneje Motorheda, točnije s Fuji Festivala 2015., reizdanje donosi i tri bonus pjesme. Od prije izdanu obradu Bowieve „Heroes“, prije mjesec dana prvi put obznanjenu stvar s „Bad Magic“ studijskih sesija pod imenom „Bullet In Your Brain“ i danas prvi put objavljenu pjesmu „Greedy Bastards“.
I dok Lemmyja u „Bullet In The Brain“ srećemo u standardno žestokoj formi, „Greedy Bastards“ je fina hard rock balada i istovremeno rijetka protestna pjesma u Lemmyjevom dugom katalogu. U njoj, naime, otvoreno pjeva o tome koliko prezire političare, njihovu lažljivost i pohlepu.