Na parkingu Vintage Industriala

Domaći subreggae pioniri Antenat uživo predstavljaju najvažnije momente karijere

P. N.

Foto: Filip Bušić

Foto: Filip Bušić

Bend će sljedeće godine proslaviti 25 godina djelovanja i upisati se u knjigu najdugovječnijih sastava domaće alternativne scene. Njihova diskografija uključuje izdanja koja su snažno utjecala na razvoj domaće sceneGrupa Antenat, pioniri fuzije zvukova reggaea, duba, ska, punka…, koju su krstili kao subreggae, približit će skraćeni tjedan vikendu koncertom na otvorenom u četvrtak 24. lipnja na parking Vintage Industriala u zagrebačkoj Savskoj ulici.


Bend će sljedeće godine proslaviti 25 godina djelovanja i upisati se u knjigu najdugovječnijih sastava domaće alternativne scene. Malo tko se poput Antenata može pohvaliti tako impresivnom brojkom odsviranih koncerata i festivala, a njihova diskografija uključuje izdanja koja su snažno utjecala na razvoj domaće scene i među kolegama budila poticaj na koketiranje sa žanrovima.


Status kultnog benda i brojna kritička priznanja Antenat je zaradio neponovljivom koncertnom atmosferom zbog koje im je teško pronaći usporedbe, ali i hitovima poput „Ima nas dovoljno”, „Badman”, „Bolivija”, „Izlet” i „Vrlina”.
Broj ulaznica ograničen je na 300. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 65 kuna, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 70 kuna. Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 18 i online).


Vrata se otvaraju od 19h, koncert počinje u 19:45h, a predviđeni kraj je u 21:15h. Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH.


Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.