Najava albuma

Coldplay izbacili singl od deset minuta u kojem podsjećaju na Pink Floyde

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Iako u srži fina pop melodija,  „Coloratura“ i po „arhitekturi“ po tempu i po atmosferi zvuči kao posveta ili čak direktno naslanjanje na opus Pink Floyda, na njihove lakše duge stvari poput „Us And Them“, „Comfortably Numb“ ili „High Hopes“Na prilično hrabar potez odlučili su se Coldplay kad su  za drugi najavni singl za album „Music Of The Spheres“ izabrali stvar „Coloratura“. Niame, singlovi u današnje vrijeme traju oko tri i pol minute, a nova stvar londonskih zvijezda traje preko deset.


Nakon mnogih metamorfoza, od post brit popa na debitantskom remek-djelu „Parachutes“ iz 2000. godine, preko suradnji s Brianom Enom i ambicije da postanu veliki kao U2, Coldplay su se okušali i u pomodnim, komercijalnim pop, pa čak i R&B vodama, udruživali se s Rihannom


Izgleda da je došlo vrijeme kad se Coldplay više ne moraju ili ne žele svidjeti pod svaku cijenu najširim masama. Iako u srži fina pop melodija,  „Coloratura“ i po „arhitekturi“ po tempu i po atmosferi zvuči kao posveta ili čak direktno naslanjanje na opus Pink Floyda, na njihove lakše duge stvari poput „Us And Them“, „Comfortably Numb“ ili „High Hopes“.
Zanimljivo, iza ovako kompleksne i, rekli bismo, ozbiljne stvari osim Chrisa Martina i ekipe ne stoji jedan Brian Eno kojem su ovakve stvari inherentne, već Max Martin, švedski producent i autor koji još od početka milenija štanca najkomercijalnije pop hitove, od „Baby One More Time“ za Britney Spears, do jednog od najvećih hitova u zadnje vrijeme „Blinding Lights“ Weeknda.


Deveti album Coldplaya „Music Of The Spheres“ izlazi 15. listopada.