(Ne)složna braća

Braća Gallagher osnovala producentsku tvrtku. Biografski film je na pomolu, a možda i ponovno okupljanje Oasis

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

U današnjoj objavi na Twitteru Liam je napisao „Stavit će me na film, napravit će veliku zvijezdu od mene…“. I uz tipični sarkazam mlađeg Gallaghera moglo bi se pretpostaviti kuda ta priča ideOasis su nestali sa scene 2009. godine i odonda u javnosti se miješaju priče o mogućem ponovnom ujedinjenju s međusobnim bratskim odapinjanjem otrovnih strelica preko medija i društvenih mreža. U svakom slučaju, dojam je da su odnosi između Liama i Noela i dalje dovoljno zatrovani da do ponovnog ukupljanja Oasis još ne može doći, i da je Liam taj koji više želi pomirenje.


Da slavna braća ipak komuniciraju, pa i ulaze u poslovne projekte otkrio je jučer britanski The Sun. U tišini je registrirana firma pod imenom Kosmic Kyte, u čijoj su registraciji obojica Gallaghera navedeni kao direktori zajedno sa zajedničkim managerom Alecom McKinlayom.


U opisu djelatnosti nove firme navedena je produkcija filmova, a Liam nije izdržao dugo da sam ne objavi i malo više o tom neobičnom poslovnom potezu.
U današnjoj objavi na Twitteru napisao je „Stavit će me na film, napravit će veliku zvijezdu od mene…“. I uz tipični sarkazam mlađeg Gallaghera moglo bi se pretpostaviti kuda ta priča ide. Nakon uspjeha biografskog filma „Rocketman“ o Eltonu Johnu, pa onda još većeg s romansiranom filmskom verzijom karijere grupe Queen u „Bohemian Rhapsody“, i braća Gallagher bi mogla istim putem, podići si filmske „spomenike“ tijekom života.Liam i Noel su već sada predmet jednog igranog filma u nastajanju. Naime, snima se „Craeation Stories“, glazbena biografija u čijem je središtu život Alana McGeeja, vlasnika diskografske kuće Creation i bivšeg managera Oasis. Kako su Oasis jedno vrijeme bili najveći bend koji hoda Zemljom, Creation i McGee duguju slavu upravo njima, pa bi u filmu morali imati dosta veliku ulogu. Ali, film nije „samo“ o njima, a „skromni“ Gallagheri nemaju puno tolerancije prema takvoj vrsti tretmana.


Upitan još 2017. tko bi ih mogao glumiti u biografskom filmu kad bi do toga došlo, Liam je rekao: „Mister Bean bi mogao Noela, jer je naporan, zar ne? Samo ga želiš napucati u njegovu j…. glavu. Mene bi mogao glumiti Rhys Ifans.“


Bez obzira na bratska prepucavanja, iza otvaranja zajedničke producentske kompanije morala je postojati neka komunikacija i neka razina suglasnosti. Što pak otvara neke nove perspektive, važnije ljubiteljima najvećeg brit-pop benda od biografskog filma. Dakako, o ponovnom ujedinjenju i posljedičnoj velikoj turneji Oasisa je riječ.