Retro electro plesni groove

Boris Štok predstavio singl koji najavljuje vinilno izdanje: “Satisfakcija je imati album na vinilu”

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Pjesma »Reci mi« ima odličan retro/electro plesni »groove« s vrlo »catchy« refrenom i melodijom vokala i definitivno mi je jedna od dražih pjesama s albuma »Uvijek dio mene« koji ovih dana izlazi na ploči što mu daje dodatan šarm, rekao je riječki glazbenik Inovativni riječki glazbenik Boris Štok ovih je dana predstavio videospot za novi singl »Reci mi« koji najavljuje vinilno izdanje njegovog drugog studijskog albuma »Uvijek dio mene« koji je nominiran za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.


– Pjesma ima odličan retro/electro plesni »groove« s vrlo »catchy« refrenom i melodijom vokala i definitivno mi je jedna od dražih pjesama s albuma. U produkcijskom smislu, htio sam ići tragom starog Daft Punka, Robyn, Nile Rodgersa... Darko Terlević (The Siids) i ja zajedno potpisujemo glazbu i aranžman, a tekst je moj. Miks je radio Matej Zec, rekao je Štok.


Kalifornijski kadrovi


Poznavatelji njegovog stvaralaštva kažu da pjesma »Reci mi« ima potencijal postati njegov najveći hit u dosadašnjoj karijeri i kako će možda baš ona biti ta koja će privući veliku pažnju. Veliku ulogu u cjelokupnom dojmu igra i vizualna estetika pjesme koju je i ovog puta maestralno stvorila hvaljena i talentirana splitska redateljica Marcella Zanki.

– Marcella je imala super ideju i lokaciju za spot i mislim da smo dobili tu vintage estetiku osamdesetih, s puno plesa i energije. Prilično sam se naskakao u spotu, gotovo kao na koncertu. Spot smo snimali krajem ljeta na Hvaru u hotelu Arkada koji je inače vizualno jako zahvalan. Neki kadrovi osobno me podsjećaju na Los Angeles i Kaliforniju.


Ovom prilikom zahvalio bih ekipi iz hotela koja nam je velikodušno omogućila snimanje na tako lijepoj lokaciji, dodao je Štok.


boris_stok

Foto: TANJA KANAZIR


Izvrsne reakcije


Radiofonična i melodiozna pop-glazba s albuma »Uvijek dio mene« u drugoj polovici ožujka bit će dostupna i na vinilu.
– Jako me veseli što ovih dana izlazi i ploča, tj. LP »Uvijek dio mene«. To albumu daje dodatan šarm, a meni veliku satisfakciju da će moja glazba zaživjeti i na vinilu, izjavio je uzbuđeni glazbenik.Prve reakcije na novi spot riječkog kantautora i više su nego dobre.– Koliko vidim na Instagramu i Facebooku, reakcije su izvrsne, ljudima očito nedostaje plesa i ritma, čega u pjesmi »Reci mi« i videu ima napretek. Iskreno, nisam stigao popratiti medijski jer sam dosta u poslu i snimanjima. Radijski je to krenulo u ponedjeljak, na RTL-u se spot zavrtio u subotu i zasad se pjesma lijepo vrti, od Rijeke do Crne Gore. U svakom slučaju, dobar nastavak na prošli singl »Predajem se tebi«, komentirao je jučer Štok.


Nominacija za Porin


Ovog tjedna predstavio je novi spot, a prošlog tjedna razloga za zadovoljstvo imao je nakon proglašenja nominacija za glazbenu nagradu Porin. Kao što smo već spomenuli, nominiran je u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe, te nam je otkrio koliko mu znači ta nominacija.– Moji motivi stvaranja glazbe su puno intimniji i osobniji od utrkivanja i brige oko nominacija, ali naravno da znači, iako o tome ne razmišljaš dok radiš. Moram stalno raditi i snimati, treba imati izazove, no puno truda i dobrih ideja se uložilo u album i lijepo je znati da se to čuje i da kolege glazbenici i »struka« to prepoznaju.


Velika hvala mojim prijateljima i suradnicima bez kojih album ne bi ovako zvučao, prije svega Darku Terleviću (The Siids) – koautoru i koproducentu, Matej Zecu (Let 3) koji je miksao, cijelom bendu te Vanji Tataj Štok i Lei Jurin koje su zaslužne za vizualni identitet albuma i ploče.


Nije me puno briga za kategorije, glazbu sam uvijek doživljavao kao dobru ili lošu, bitna mi je samo muzikalnost. Zahvalio bih svima koji su dali glas jer nije jednostavno naći se među tri nominirana u kategoriji albuma. Ova nominacija je lijep nastavak priznanja nastavno na prošli album koji je također bio nagrađen Porinom, rekao je.


Nastupi u Rijeci i Zagrebu


Uskoro će izaći vinilno izdanje njegovog albuma, čemu se također posebno raduje.– Meni to daje veliku satisfakciju, imati vinilni album. Osobno dosta slušam ploče, takav pristup slušanju daje drugačiju draž i zvuk. Format ploče je 44 minute, pa sam morao maknuti neke pjesme i intra u odnosu na CD izdanje s obzirom na to da album u punom formatu traje 60 minuta, ali to nikako ne umanjuje dojam i siguran sam da će fanovi koji vole gramofon i ploče biti zadovoljni onim što čuju, istaknuo je.
Riječki glazbenik u skoroj budućnosti realizirat će mnoge zanimljive planove, a u najavi ima i koncertne nastupe.– Imam potvrđene neke nastupe u Zagrebu i Rijeci za kraj svibnja i lipanj, no treba vidjeti kako će se razvijati situacija i hoće li to biti uopće moguće. Premda ne živim od glazbe, strahovito mi nedostaje taj »live« moment i kontakt s publikom, pa za sada kompenziram s puno rada u studiju. Snimam već i materijal za treći album, bit će to nešto potpuno drugačije i svježe, s nekim novim glazbenicima.


Uskoro snimam i novi videospot, za pjesmu »Prašina« u kojoj gostuje Matija Dedić. Također, ovih dana imam i neke nove suradnje u najavi, tako da ako bude sve po planu, imat ću novih pjesama i novog sadržaja vrlo skoro, zaključio je Štok.