Povratak velikana

Bob Dylan nastavlja svoju beskrajnu turneju, s 80 na plećima nastupit će 21 put u mjesec dana

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Silom prilika, odnosno pandemije koronavirusa, najavljene koncerte u Japanu i SAD-u u 2020. Dylan je morao preskočiti i tako je prošla godina postala prva nakon 1988. da nijednom nije stao pred publikuBob Dylan je započeo svoju beskrajnu turneju, kasnije prigodno prozvanu Never Ending Tour, davnog 7. lipnja 1988. u kalifornijskom gradu Concordu. Otad je na njoj zabilježio preko tri tisuće nastupa, s tim da se taj jubilarni tritisućiti nastup dogodio u našem susjedstvu, u austrijskom Innsbrucku u proljeće 2019. godine.


Silom prilika, odnosno pandemije koronavirusa, najavljene koncerte u Japanu i SAD-u u 2020. je morao preskočiti i tako je prošla godina postala prva nakon 1988. da nijednom nije stao pred publiku.


No, sudeći po novoj objavi na njegovoj stranici, ova se beskrajna priča nastavlja, bez velike pompe u tišini pustio je u prodaju karte za nastavak turneje koja je dobila podnaslov „Rough and Rowdy Ways World Wide Tour 2021- 2024.“, na kojoj će – kako naziv sugerira – predstavljati svoj prošlogodišnji album na kojem je po prvi put nakon 2012. i albuma „Tempest“ snimio originalne pjesme. U međuvremenu, nije bio diskografski neaktivan, ali objavljivao je svoje viđenje pop standarda, božićnih pjesama i tradicionalnih stvari.
U gustom rasporedu i za nekog u punoj snazi, a nekmoli za njega koji je navršio 80 ove godine, Dylan će od 2. studenog kad nastupa u Milawaukee do 2. prosinca svirati 21 put. Ostatak turneje će se naknadno nadopunjavati. S obzirom da bi turneja trebala trajati tri godine, možemo se gorostasu moderne glazbe i pop kulture ponovno nadati i u ovim krajevima.