Grubi otkaz

BMG raskinuo sa kultnim autorom riječima „novi izvršni direktor ne želi još jedan Morrisseyev album“

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Bivši frontmen Smithsa na svojoj web stranici nije krio razočarenje ovom odlukom i ustvrdio da se ona „savršeno uklapa u nemilosrdni horor 2020. godine.“Na prilično grub način internacionalna diskografska kompanija BMG riješila se Morrisseya, bivšeg frontmena kultne britanske skupine The Smiths i uspješnog solo izvođača u posljednjih 30 godina.


Kako javlja Music-news, BMG je odaslao priopćenje na ovu temu u kojem stoji da nakon što je u ožujku izdan njegov album „I Am Not A Dog In The Chain“, u BMG je došao novi izvršni direktor „koji ne želi još jedan Morrisseyev album“. Umjesto toga, novi izvršni je prezentirao plan koji bi trebao donijeti raznovrsnost u popis BMG izvođača. „Svi planovi vezani uz nova izdanja i reizdanja Morrisseya ukidaju se.“ Morrissey je snimio tri albuma za BMG.


Ovaj otkaz zanimljiv je što ne dolazi nakon neuspjeha, „I Am Not A dog In THe Chain“ je širom svijeta prošao više nego solidno (prvi na listi najprodavanijih u Škotskoj, i Poljskoj, treći u Velikoj Britaniji i Francuskoj.
Morrissey na svojoj web stranici nije krio razočarenje ovom odlukom i ustvrdio da se ona „savršeno uklapa u nemilosrdni horor 2020. godine.“


„Moja tri zadnja abuma za BMG su najbolja u mojoj karijeri i stajat ću iza njih do svoje smrti. Njihovo snimanje se događalo u ključnim trenucima mog života, i zahvaljujem bivšoj BMG ekipi i svima koji su bili uključeni u njihov nastanak“  – napisao je legendarni glazbeni autor iz Manchestera.


“I dalje mi je bitno da stvaram glazbu na svoj način, i ne bih želio biti u diskografskoj kući koja bi mi diktirala kako da se ponašam – pogotovo kad se vidi da se riječ talent uopće ne spominje“ – nastavlja Morrissey, izražavajući očitu sumnju da njegov otkaz nema veze samo s njegovim glazbenim stvaralaštvom.