Novi angažman

Bivši gitarist Red Hot Chili Peppersa Josh Klinghoffer našao novi posao u drugom slavnom bendu

T.I.

Očito nije bila riječ samo o glasinama, Josh Klinghoffer ovaj je vikend nastupio s Pearl Jamom na Sea.Hear.Now Festivalu u New Jerseyu po prvi put, i iz Pearl Jama je potvrđeno da je odsad on njihov novi član za turnejeNakon dužeg vremena kao pridruženi glazbenik za turneje Josh Klinghoffer dočekao je svojih pet minuta postajući 2009. godine punopravnim članom slavnih Red Hot Chili Peppersa, nakon što je John Frusciante po drugi put napustio bend. Prvi put se to dogodilo 1992. zbog teške ovisnosti o heroinu, a drugi put da bi se posvetio solo karijeri.


Klinghoffer je izvrstan gitarist, u Peppersima je na živim nastupima praktično popunio Fruscianteovo mjesto skidajući ga vjerno, ali na studijskim albumima…Dva njihova albuma s njim „I’m With You“ i „Getaway“ objektivno su prosječna, između ostalog i zbog izostanka Fruscianteove imaginacije. Doživio je s Peppersima Klinghoffer i velike počasti, promoviran je u najmlađeg člana Rock and Roll Hall Of Fame s 32 godine života.


No, bilo je jasno da će, ako se ikad poželi vratiti, Frusciante biti dobrodošao. Kad se to na kraju i dogodilo 2019. godine, malo je iznenađenje bilo što Klinghoffer nije ostao član benda uz Frusciantea, nego je jednostavno zamoljen da napusti bend. Podnio je to stoički riječima da je mjesto gitarista u Peppersima apsolutno Johnovo. Klinghoffer je odluku podnio stojički i rekao da je mjesto gitarista u Peppersima apsolutno Johnovo.
No, nije morao dugo čekati novi poslovni aranžman. Već je početkom prošle godine bilo priče da bi mogao nastupiti kao tour član velikana Pearl Jam na njihovoj Gigaton turneji, no koncerti po Sjevernoj Americi zakazani su za ožujak 2020. godine pa je cijela stvar zbog pandemije odgođena.


Ipak, očito nije bila riječ samo o glasinama, Josh Klinghoffer ovaj je vikend nastupio s Pearl Jamom na Sea.Hear.Now Festivalu u New Jerseyu po prvi put, i iz Pearl Jama je potvrđeno da je odsad on njihov novi član za turneje.


Čini se da je promijenio i „alat“. U Peppersima je gotovo isključivo (poput Frusciantea) Stratocastere, a na prvom nastupu s Pearl Jamom Rickenbacker.  Njihov nastup sadržavao je 20 pjesama, od klasika „Even Flow“ i „Alive“ do novih s stvari  „Quick Escape“, „Seven O’Clock“, „Superblood Wolfmoon“ i “Take the Long Way“, skinutih s prošlogodišnjeg albuma „Gigaton“.