9 of 3

Autorski gitaristički trio: Glazbena sinergija trojice gitarista na pozornici Gradine

Ivana Kocijan

Foto: MISLAV ŽABAROVIĆ

Foto: MISLAV ŽABAROVIĆ

Skladbe s albuma čine zanimljivi instrumentali koji žanrovski variraju od bluesa do fusion rockaAutorski projekt »9 of 3« trojice gitarista, Ivana Pešuta, Brune Kovačića i Miroslava Lesića, koje mnogi svrstavaju u najpoznatije instrumentaliste hrvatske glazbene scene, u utorak će gostovati u sklopu Ljeta na Gradini.


Ovaj autorski gitaristički trio 2019. godine uz pomoć izvrsne ritam-sekcije koju čine basist Henry Radanović i bubnjar Dušan Kranjc, snimio je album »9 of 3«.


Skladbe s albuma čine zanimljivi instrumentali koji žanrovski variraju od bluesa do fusion rocka, a publici na Gradini predstavit će ih kroz projekt pod nazivom »9 of 3«. Ova zanimljiva glazbena večer bit će posvećena promociji izdanog nosača zvuka, a repertoar će biti dodatno obogaćen i nekim već poznatim skladbama.
Pešut, Kovačić i Lesić javnosti su poznati kao prateći glazbenici mnogih hrvatskih zvijezda, a Gibonni, Vanna, Parni Valjak, Marko Tolja, Severina i Denis&Denis samo su neki od umjetnika s kojima su dijelili pozornicu.


Ovi nagrađivani profesionalci, priznati autori i producenti često se pojavljuju i na malim ekranima u emisijama »A strana«, Porin i »Zvijezde pjevaju« te raznim orkestrima i gostovanjima.


Višestruki su dobitnici prestižnih glazbenih nagrada, a Ivan Pešut je i ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji instrumentalni album. Iako su glazbene suradnje za njih svakodnevica, ovakav je spoj nesvakidašnja i rijetka poslastica za ljubitelje izvrsne glazbe.


Stoga će na Trsatskoj gradini publika moći biti dijelom čarolije koja nastaje kada se spoje vrhunski talenti i strast prema glazbi.


Koncertu koji počinje u 21.30 prethodit će premijera kratkog dokumentarnog filma o snimanju albuma koja počinje u 21 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20 sati. Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti u Vintage baru na Gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava Mojekarte.hr po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 80 kn.


U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 te očuvanja zdravlja posjetitelja i sudionika, program će se održati sukladno svim propisanim uputama i preporukama HZJZ-a i Stožera Civilne zaštite.