Ponekad trava, nikad heroin

Alice Cooper otkrio da je prvi joint popušio kao srednjoškolac s Jimijem Hendrixom

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Nakon dugotrajnog prakticiranja kombinacije alkohola, kokaina i  odsutnost potrebe za jelom ponovno je završio u bolnici na infuziji i rehabilitaciji tijekom koje mu je dijagnosticirana ciroza jetre. To ga je osvijestilo, shvatio je  da će umrijeti ako tako nastaviLegendarni roker Alice Cooper nije mogao izabrati bolje mjesto da otkrije s kim je i kako prvi put probao drogu od The SDR Show podcasta. Naime ovo „SDR“ je akronim od Sex, Drugs & Rock N Roll. Dakle, u intervjuu je Cooper otkrio da je po pitanju ilegalnih supstanci kod njega išlo po redu, prvo je bila trava, ali to je bio joint koji je ostao u sjećanju cijeli život jer ga je popušio ni manje  ni više nego s Jimijem Hendrixom.


„Sjedim tamo nakon koncerta koji smo došli vidjeti, a mi smo bili samo mali srednjoškolski bend. Ali oni su rekli, „Hej, dođite s nama gore u hotelsku sobu“.  Sjedili smo na Jimijevom krevetu, a on nam je pružio zapaljeni joint. Prihvatio sam. Sjedilo nas je jedno osam na velikom vibrirajućem krevetu. Jimi je rekao „ljudi, mi smo na svemirskom brodu“ – prisjetio se Alice Cooper događaja iz vremena kad nije ni sanjao da će biti velika zvijezda.


Alice Cooper ima dugu povijest problema prije svega s alkoholom. Na početku karijere s bendom i kasnijoj solo karijeri Cooper je toliko pio da je 1977. morao provesti neko vrijeme u sanatoriju kako bi došao k sebi. Osamdesete prošlog stoljeća dočekao je relativno čist, ali nije potrajalo dugo. Već 1983., nakon dugotrajnog prakticiranja kombinacije alkohola, kokaina i  odsutnost potrebe za jelom ponovno je završio u bolnici na infuziji i rehabilitaciji tijekom koje mu je dijagnosticirana ciroza jetre. To ga je osvijestilo, shvatio je  da će umrijeti ako tako nastavi.
Pa je prestao, i eto ga, danas je živ i zdrav, sa 73 godine izdao je odličan album „Detroit Stories“ pun iznenađujuće energije i vitalnosti. Prošli mjesec taj je album zasjeo na prvo mjesto  Billboard Top Album Sales liste što je prvi broj jedan uopće za Alice Coopera u 29 godina koliko ta lista postoji.