"U grad si stigao"

Rakete predstavljaju sasvim drugačiju glazbenu priču! Poslušajte novi singl s live izvedbom

Portal Novilist.hr

Foto: Antonio Bronić

Foto: Antonio Bronić

Pjesmu su odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživioRakete nastavljaju svoje putovanje i predstavljaju novi singl – “U grad si stigao”. Ivana Starčević, poznata glumica i glazbenica i instrumentalist Vladimir Mirčeta ponovno donose sasvim drugačiju glazbenu priču.


“Prva demo verzija pjesme je bio tradicionalni slide blues a la Ry Cooder s kojim godinama nismo znali šta bi. Bila je bitno različita od drugih pjesama koje su se gradile u studiju s puno editiranja, nasnimavanja i kojekakvih kirurških zahvata”, objašnjava Vlado Mirčeta. Dodaje kako su pjesmu odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživio, ali i kako bi zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove.

“Palo nam je napamet da je zvukom približimo ostatku materijala Raketa, pa smo izvukli sav arsenal efekata, pozvali u pomoć Juru Ferinu i Pavla Miholjevića i taj blues malo premjestiili iz Texasa u sazviježđe Orion”, nadovezuje se Ivana Starčević i nastavlja:“Jura i Pavle, naši producenti, su se savršeno uklopili u novi aranžman, tako da smo sa tri instrumenta i vokalom uspjeli snimiti pjesmu uživo”.Ideja livea logično se pretočila i na snimanje video spota, gdje je svoj pečat dao redatelj i snimatelj Antonio Bronić.


“Kako smo odustali od nasnimavanja kanal po kanal, logično se nametnula ideja da i video bude takav, zapravo da dokumentiramo tu izvedbu kakva je bez prevelikih zahvata. Ogromno HVALA Antoniu Broniću koji je sve odradio savršeno i bio beskrajno strpljiv za naše glazbene, tehničke i ostale mušice”, zahvaljuje se Vladimir Mirčeta, prenosi Aquarius Records..