Spot za novi singl

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan po prvi puta zajedno ispred kamere

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Pjesmu »Govorila je tako tiho, tiho, tiho« napisao je Damir Urban. U spotu koji potpisuje Lenka Udovički, glumi i Ana Marija Brđanović, studentica studija Glume i medija na Sveučilištu u RijeciDvojica poznatih i popularnih glumaca, Rade Šerbedžija i Goran Bogdan, jedan s već ostvarenom svjetskom glumačkom karijerom, a drugi na pragu, nedavno su prvi put snimili zajedničke kadrove.


Teško je vjerovati da ova dvojica vrhunskih glumaca prvi put snimaju zajedno, tim više što se i privatno druže, a za sve su »krivi«, bolje rečeno zaslužni, Lenka Udovički i Damir Urban. Naime, riječki je glazbenik baš za Šerbedžiju napisao pjesmu »Govorila je tako tiho, tiho, tiho« s njegovog aktualnog albuma »Ne okreći se, sine«, za koju Rade kaže da mu je jedna od najdražih u cijelom njegovom repertoaru.


Lenka Udovički, Šerbedžijina supruga i sjajna kazališna redateljica s kojom je pokrenuo i vrlo uspješno kazalište Ulysses, odlučila se za režiju videospota.


Rade_serbedzija_i_Goran_Bogdan

Foto: Promo
Lenki se strašno svidjela Urbanova pjesma. Napisala je scenarij za spot i samo mi je rekla: »Imaš i ti ulogu u spotu. I to epizodnu.« Pitao sam je: »A tko igra mene?« Na što je ona odgovorila: »Gogo Bogdan.« Budući da je i on moj prijatelj, kao i Urban, svidjela mi se ideja, pa tako ispada da nas dvojica zapravo glumimo mladog Urbana, rekao je Šerbedžija na snimanju spota.


Scenarij nećemo otkrivati, ali za potrebe ovog spota, uz poštovanje svih epidemioloških mjera opreza, otvorena su vrata jednog zagrebačkog kafića, pa je i samim protagonistima ovog videa bilo neobično nakon nekoliko mjeseci sjesti za šank i naručiti piće.


– Preslušao sam Šerbedžijin novi album i odličan mi je, a posebno mi je drago da me Lenka predvidjela za ovu ulogu. Eto, napokon sam u istom »filmu« sa svojim uzorom, jer Rade je razlog zbog kojeg sam postao glumac. Sretan sam što smo i privatno jako dobri prijatelji, rekao je dobro raspoloženi Bogdan.


Uz Radu Šerbedžiju i Gorana Bogdana, u spotu glumi i mlada Ana Marija Brđanović, studentica Šerbedžijinog studija Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci. Umjetnička ekipa koja stoji iza novog videospota itakako je razlog da se njegova premijera s nestrpljenjem očekuje. Ona će se dogoditi za desetak dana, i to na CMC televiziji.