NATRAG U BUDUĆNOST

Punk manifest u riječkom Pogonu kulture: Nastupila su tri benda, pogledajte kako je bilo

Ivana Kocijan

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Nastupili su Motus Vita Est iz Zagreba, Deafness by Noise iz Samobora i Nula iz ŠibenikaRIJEKA – U Pogonu kulture na Sušaku, kao i ispred njega, preksinoć je sve bilo u znaku punka, a sve zahvaljujući Punk manifestu, drugom dijelu serijala koncerata Natrag u budućnost. U organizaciji Pozitivnog ritma, te uz svesrdnu podršku nezavisne izdavačke etikete PDV i lokalnog domaćina Distune promotiona, na pozornicu su stala tri domaća, tvrdokorna punk benda koji zajedno broje gotovo 100 godina postojanja: Motus Vita Est iz Zagreba, Deafness by Noise iz Samobora i Nula iz Šibenika.


Foto galerija: Punk manifest Foto: Mateo Levak


Publici su se prvi predstavili članovi grupe Nula koja je s radom započela početkom 1990-ih i kultni status stekla beskompromisnim tekstovima nabijenima jasnom i glasnom porukom. Prije tri godine, povodom reizdanja prvog albuma »Pobjedimo laž«, kojeg se prisjetio i na preksinoćnjem nastupu, bend se ponovo okupio i počeo raditi na novom materijalu, prvom nakon 20 godina. Sljedeći je nastupio Deafness by Noise, još jedan veteranski hardcore/punk bend na sceni aktivan od početka 1990-ih. Riječki nastup bio im je još jedna stepenica prema obljetničkom izdanju prvih 30 godina postojanja za koje pripremaju posebna iznenađenja.


Punk večer na Sušaku zaključena je nastupom legendarnog zagrebačkog hardcore/punk benda Motus Vita Est koji je energičnim nastupima uživo, i to dulje od tri desetljeća, stekao mnogobrojne vjerne fanove diljem regije. Uskoro će predstaviti i novi nosač zvuka najavljen nedavno objavljenom pjesmom »Stisnuta šaka«.