Fešte diljem županije

Prva maškarana zabava kreće već u subotu: Evo što nas čeka diljem Kvarnera u petom godišnjem dobu

Šarlota Brnčić

Psihomodo pop / Foto  Vedran KARUZA

Psihomodo pop / Foto Vedran KARUZA

Ulaskom u novu godinu na Kvarneru je već tradicionalno započelo peto, karnevalsko godišnje doba. Maškare su se, na sve ono što će uslijediti tijekom siječnja i veljače, već pripremile mjesecima prijeUlaskom u novu godinu na Kvarneru je već tradicionalno započelo peto, karnevalsko godišnje doba. Maškare su se, na sve ono što će uslijediti tijekom siječnja i veljače, već pripremile mjesecima prije, a uz sva najavljena karnevalska događanja, s nestrpljenjem se iščekuje početak maškaranih zabava koje će se održavati diljem županije. Bit će tu brojnih fešti i zabava kako na otvorenome tako i u šatorima, a sa plesom se započinje već ove subote 11. siječnja.


Već s prvim danima siječnja 2020. godine Punat će zasjati u maškaranom ruhu. Tradicionalne maškarane zabave počinju ove subote u Narodnom domu Punat kad će nastupati poznata grupa Vigor uz Goodstuff Trio. Održat će se dvije maškarane zabave subotom, pa će tako na onoj idućoj, 1. veljače, sve prisutne maškare zabavljati Mauro Staraj & La Banda uz Goodstuff Trio.


Mauro Staraj i La banda bend / Foto  Marko GRACIN


Mauro Staraj i La banda bend / Foto Marko GRACIN

U suradnji s Gradom Krkom i Turističkom zajednicom Grada Krka karnevalska udruga Povero Keko je i ove godine pripremila novo izdanje Krčkog karnevala. Kao i svake godine, karnevalske zabave održat će se u šatoru na autobusnoj stanici.


U dva će karnevalska vikenda subotom nastupiti popularni hrvatski izvođači, dok će nedjeljom šator biti rezerviran za one najmlađe. U subotu 18. siječnja održat će se karnevalska zabava uz nastup grupe Psihomodo Pop.


Za sve zaljubljene na maškarano Valentinovo će nastupiti Krčanima omiljeni izvođač – Jole, dok je za subotu 15. veljače predviđena karnevalska zabava uz nastup Maje Šuput.


Joško Čagalj Jole / Foto  Marko GRACIN


Joško Čagalj Jole / Foto Marko GRACINVelika uzbuđenja iščekuju nas i na opatijskom karnevalu gdje će se karnevalske zabave održavati u Centru Gervais. Započinju u subotu, 18. siječnja, kad će sve prisutne zabavljati Duško Jeličić Dule & gosti.


Slijedeće dvije subote, 25. siječnja i 1. veljače, opatijske maškare u klubu Gervais također će zabavljati Duško Jeličić Dule & gosti, a na zabavi planiranoj za 8. veljače nastupit će Tri Rio & Jozefina.


Duško Jeličić Dule / Foto Arhiva NL


Duško Jeličić Dule / Foto Arhiva NLMaškarani tanac u organizaciji najstarije opatijske karnevalske grupe Lumberi održat će se u subotu, 15. veljače u klubu Gervais, dok će 22. veljače sve posjetitelje Gervaisa iznova uveseljavati Duško Jeličić Dule s gostima.


Za sve crikveničke maškare, ali i sve one druge maškare koje vole odlaziti na fešte u Crikvenicu, za subotu 18. siječnja organizirana je maškarana zabava na kojoj će nastupiti Indira Forza.


Predviđen je i plesni show: Samba mania. Slijedeće subote, 25. siječnja na maškaranoj zabavi nastupiti će Koktelsi, dok će glavni zabavljač na zabavi od 1. veljače biti Jole.


Gazde / Foto Daniel KASAP


Gazde / Foto Daniel KASAPSvi koji dođu na maškaranu zabavu koja će se održati 8. veljače moći će uživati u glasu i stasu Maje Šuput, dok je zabava od 15. veljače rezervirana za Gazde i plesni show – Orijentalni ples.


Maja Šuput / Foto  Arhiva NL


Maja Šuput / Foto Arhiva NLKarnevalskih zbivanja na području Grada Rijeke zasigurno neće manjkati jer je kalendar zbivanja kako za siječanj tako i za veljaču prepun događaja za svačiji ukus.


No, ono što će publiku vjerojatno ponajviše interesirati jest tko će nastupiti u ExportDelti i uz koga će se zainteresirani moći zabavljati i rasplesati do duboko u noć.


Karnevalska zbivanja na Delti 8. veljače otvara Jole, potom na Valentinovo, 14. veljače dolazi Prljavo kazalište. Noć iza, dakle 15. veljače održati će se Carnival party, dok će 21. veljače nastupiti Koktelsi, 22. veljače grupa Vigor, a 23. veljače rezerviran je za domaće glazbene snage.


Prljavo kazalište / Foto  Matija HABLJAK/PIXSELL


Prljavo kazalište / Foto Matija HABLJAK/PIXSELL