Zarada ide u humanitarne svrhe

Promocija jedinstvene glazbene poslastice posvećene Alenu Balenu

Ivana Kocijan

Foto: PR

Foto: PR

Box set vinila Alenovo u spomen na obožavanog ljubitelja glazbeU spomen na velikog ljubitelja glazbe, omiljenog radijskog urednika i dragog prijatelja Alena Balena Aquarius Records objavio je box set vinila Alenovo u ograničenoj nakladi od 70 komada, svaki posebno numeriran.


U box setu nalazi se osam vinila domaće glazbe, a posljednji vinil, također imena Alenovo, donosi glazbu bendova na čiji je glazbeni put Alen Balen imao izravan utjecaj, a to su, primjerice, Nipplepeople, Yammat, Das Wegas…


Promocija ove jedinstvene glazbene poslastice bit će danas u zagrebačkom klubu KIC. Box set tamo će biti moguće kupiti po posebnoj promotivnoj cijeni od 500 kuna. Sva zarada od prodaje ide u humanitarne svrhe u dogovoru s Alenovom obitelji. Promociji će prisustovati i brojni prijatelji Alena Balena s radija Yammat FM, kao i glazbenici s kojima je surađivao, članovi grupa Detour, Mayales, Jinx, Bastradz, Songkillers, Cubismo…
– Alen je, pored puno drugih stvari koje je pokrenuo, usmjerio i obilježio tijekom svog intenzivnog života, bio i član najužeg tima prijatelja koji su prije 25 godina pokrenuli Aquarius Records.


Njegova ljubav prema klupskoj glazbi, suvremenim, uvijek najmodernijim zvukovima snažno je utisnuta u prvim izdanjima te diskografske kuće. Kasnije je moderirao i upravljao karijerama projekata koji su se i dalje isticali modernošću zvuka. Nerijetko su ih u lokalnim okvirima proglašavali avangardnim, ali su zapravo uvijek bili u suglasju s najprogresivnijim globalnim trendovima. Jer je takav baš bio Alen.


Zato je logično bilo box set s osam vinila prepunih kvalitetne domaće glazbe posvetiti upravo Alenu, a koliko je dubok njegov trag bio u glazbenom svijetu, svjedoče i brojni glazbenici, poručili su iz Aquarius Recordsa.