Odluka je očekivana

Princ William neće sudjelovati u dodjelama filmskih nagrada

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Princ William se trebao javiti na događaju u subotu, u sklopu unaprijed snimljenog razgovora, a u nedjelju održati govor putem videaPredsjednik Bafte, vojvoda od Cambridgea, povukao se s dodjele britanskih nagrada za film i televiziju ovog vikenda zbog djedove smrti, potvrdila je palača Kensington.


Vojvoda od Edinburgha, princ Philip koji je preminuo jučer u 100. godini života, bio je prvi predsjednik Bafte. Mandat mu je trajao od 1959. do 1965. godine, a nastavio je podržavati organizaciju tijekom cijelog života.


S obzirom na to da je djed princa Williama, sadašnjeg predsjednika Bafte, umro samo dan prije događaja, vojvodina odluka je očekivana.
“Jako smo tužni zbog smrti Njegovog Kraljevskog Visočanstva princa Philipa, vojvode od Edinburgha, čija je bliska povezanost s Akademijom trajala više od 60 godina”, izvijestili su iz Bafte u petka.


Princ William se trebao javiti na događaju u subotu, u sklopu unaprijed snimljenog razgovora, a u nedjelju održati govor putem videa, slaveći otpornost filmske industrije tijekom protekle pandemijske godine.