Razdor u kraljevskoj obitelji

Princ Harry nije dobio dozvolu da položi vijenac na Dan sjećanja: Kažu da više ne zastupa monarhiju

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Kraljica navodno nije niti znala za želju svog unuka.Princ Harry navodno nije dobio dopuštenje da niti simbolično sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Page Six.


Harry je upitao Buckinghamsku palaču za vijenac koji bi položio na Cenotaph (ratni spomenik na Whitehallu u Londonu) tijeko Dana sjećanja, ali ideja je ubrzo dobila crveno svijetlo.


Nije mu dopušteno polaganje vijenca jer više ne predstavlja monarhiju. Kraljica navodno nije niti znala za želju svog unuka.
Ovo je sigurno bio težak udarac za princa Harryja koji je 10 godina služio u vojsci te došao do čina kapetana, odradio dvije ture u Afganistanu i stvorio Invictus Games – međunarodni sportski događaj za ranjene vojnike.


Harry je bio slomljen nakon što su mu ranije ove godine skinuli i vojne titule, kao rezultat što se odvojio od kraljevske obitelji i otišao u Kaliforniju sa suprugom Meghan Markle.


Dodatan udarac je i što su Harryjev brat i otac, princ William i princ Charles, pohađali spomenutu ceremoniju.


Umjesto toga, Harry i Meghan su položili cvijeće i vijenac na groblju u Los Angelesu. Zaustavili su se na groblju dvojice vojnika Commonwealtha koji su služili u Kraljevskoj kanadskoj artiljeriji te Australskoj kraljevskoj zračnoj snazi.