Windsor

Princ Harry doputovao u Britaniju na djedov pogreb

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Harryjeva supruga Meghan, koja je u visokom stupnju trudnoće, po savjetu svojega liječnika neće prisustvovati pokopu.Princ Harry, čiji je nedavni eksplozivni intervju koji je dao zajedno sa suprugom Meghan kraljevsku obitelj gurnuo u najveću krizu u posljednjih nekoliko desetljeća, stigao je u Britaniju gdje će u subotu prisustvovati pogrebu svojega djeda, princa Filipa.


Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete, koji je bio uz nju tijekom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor.


Po pisanju britanskog lista The Sun, Harry je u London iz Los Angelesa doputovao u nedjelju letom British Airwaysa.
Buckinghamska palača je ranije izvijestila da Harryjeva supruga Meghan, koja je u visokom stupnju trudnoće, po savjetu svojega liječnika neće prisustvovati pokopu.


Šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, princ Harry će idućih nekoliko dana provesti u karanteni u skladu s propisanim smjernicama britanskog NHS-a.


Princ Filip će biti pokopan u privatnoj kapeli dvorca Windsor.


U subotu će članovi Prvog bataljuna kraljičine garde do glavnog ulaza u dvorac Windsor premjestiti lijes na kojemu će biti vijenac, Filipova mornarička kapa i njegov mač.


Za lijesom koji će se smjestiti u posebno prilagođeni Land Rover, u povorci će hodati princ Charles i ostali članovi kraljevske obitelji s izuzetkom kraljice Elizabete II.