Visoka moda

Predstavljena je Alexander McQueen kolekcija za proljeće/ljeto 2022.

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Naomi Campbell je zatvorila reviju i prvi red s A-liste.Domaćin revije u Londonu Tobacco Dock, Alexander McQueen pokazao je svoju kolekciju ženske odjeće za proljeće/ljeto 2022. mjesec dana nakon Londonskog tjedna mode. Na reviji su prikazana neobična odijela i slojevi vezova dragulja, a Naomi Campbell je zatvorila reviju i prvi red s A-liste.


Glumci Emilia Clarke, Yahya Abdul-Mateen II i pjevačica Lianna La Havas podržali su McQueeninu kolekciju “London Skies” za 2022. iz prvog reda, a modni insajderi poput Caroline Rush, Tiffany Hsu i Elizabeth Von Der Goltz također su prisustvovali, piše Popsugar.


Predstavljena je trompe l’oeil haljina bez naramenica u plavom traperu i crnoj koži koju je pokazala Jill Kortleve, te jakna od smokinga s prerezanim ramenima i strukom, satenskim reverima i vezom od kristalne kiše.
Odabrane tkanine poput kože i trapera bile su donekle ograničavajuće, dok je fokus na odijevanju signalizirao povratak u ured. Komadi obojeni kravatom poprimili su mračniju paletu plave, crne, bijele i sive boje, a čak su i haljine pastelnih nijansi imale krute kosti i strukturirane grudnjake. “Zanima me uranjanje u okruženje u kojem živimo i radimo, u London, i u elemente kakve ih svakodnevno doživljavamo. Preselili smo se iz vode – i blata na obalama Temze – na nebo koje se neprestano mijenja, predstavlja sveobuhvatnu veličanstvenost. Umjetnička djela u ovoj kolekciji snimljena su s krovova studija gdje je najnevjerojatniji pogled na grad: od katedrale Svetog Pavla do London Eyea “, izjavila je kreativna direktorica Sarah Burton u izjavi za medije. “Gledali smo vrijeme i zabilježili nastanak i boju oblaka od svitanja do mraka i dokumentirali promjenu obrazaca, od vedrog plavog neba do turbulentnijeg vremena. To me dovelo do oluje. Sviđa mi se ideja da je žena McQueen lovac oluja”. Oni nastanjuju isti univerzum i odjeća je inspirirana i stvorena za njih. U oluji se ne radi samo o ljepoti pogleda, već i o osjećaju misterije i uzbuđenja, o prihvaćanju činjenice da nikada ne možemo biti sigurni što se može dogoditi sljedeće. Odustati od kontrole i biti u izravnom dodiru s nepredvidivim znači biti dio prirode, vidjeti je i osjetiti u najintenzivnijoj formi, biti jedno sa svijetom koji je veći i moćniji od nas. ”