Noć vještica

Predlažemo 5 klasika idealnih za uzbudljivi Halloween filmski maraton

Dijana Ljubanović

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Kokice u ruke i spremni ste za uživanje ispred televizora.Posljednjih je godina obilježavanje Halloweena postalo dio pop kulture, način zabave i povod za odijevanje maštovitih kostima u javnosti.


Gotovo da nema osobe koja se zadnjeg dana u mjesecu listopadu ne maskira u omiljene junake horor filmova, vještice ili paukove. Mjesta za izlaske iz godine u godinu, nude posebno osmišljene programe i Halloween partyje, no ove će se godine ljubitelji Noći vještica, morati snalaziti na drugačije načine.


Kostimirane partyje ove godine možete zamijeniti uzbudljivim večerima uz uzbudljive filmske maratone, ukusne zalogaje i druženje uz najmilije. Zato smo izdvojili pet filmova koje biste mogli uvrstiti u program tijekom Halloween večeri i organizirati okupljanje u svom domu tako da baš nikome ne bude dosadno. Malo smijeha, malo strave i odlična Halloween večer je zajamčena.


Hocus Pokus
Ne možete pogriješiti s  filmom Hocus Pocus. Riječ je o obiteljskoj komediji u kojoj glume Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy. Tri vještice iz Salema iz Massachusettsa, uskrsnule su baš na vrijeme za Noć vještica i priređuju nezaboravnu večer tijekom koje ćete ostati prikovani za fotelju.Bubimir (1988)


Ova horor / komedija Tima Burtona prati par duhova koji progoni svoj stari dom. Ono što je sigurno da gotovo svi obožavaju ovaj film, rado se prisjećaju ikoničnih scena i uživaju uz smijeh i slavno prugasto odijelo.Edward Škaroruki


Još jedno remek-djelo Tima Burtona, Edward Scissorhands, prati nevjerojatnu ljubavnu priču između čovjeka sa škarama umjesto ruku (Johnny Depp) i tinejdžerice iz predgrađa (Winona Ryder).Vrisak


Ovaj pametni, a opet zastrašujući slasher film / crna komedija okupila je brojen velike zvijezde, od Courtney Cox do Drew Barrymore i dalje je omiljeni hit među obožavateljima horor filmova. 


Halloweentown


Film savršen za cijelu obitelj, Halloweentown prati mladu vješticu po imenu Marnie, rastrganu između svog normalnog života i bakinog doma na začaranom mjestu gdje je uvijek Noć vještica.