Traži se Bond, James Bond

Potraga za glumcem koji će utjeloviti jedan od najpoznatijih filmskih likova još nije počela

Sandy Uran

Voštani Bondovi u Muzeju Madame Tussaud u Berlinu, Foto: REUTERS

Voštani Bondovi u Muzeju Madame Tussaud u Berlinu, Foto: REUTERS

- Moramo na neki način ponovo »izmisliti« taj lik, istaknula je BroccoliNjegovo je ime Bond, James Bond. Bio je u službi Njezina Veličanstva. U budućnosti bit će u službi kralja. No, pitanje je tko će biti novi najpoznatiji tajni agent na svijetu. Ljubitelje tog književnog i filmskog lika nadasve zanima tko će nakon Daniela Craiga odjenuti smoking James Bonda.


Ovo »vruće« pitanje postavlja se u godini kad se obilježava 60. godišnjica od prve projekcije filma o James Bondu, naslova »Dr. No« u kojem su glavne uloge tumačili sir Sean Connery, koji je i sam u mladosti bio angažiran u posebnoj britanskoj postrojbi, i Ursula Andress koju svi pamte po »legendarnom« izlasku iz mora u kupaćem kostimu i silueti koja muški dio gledatelja ostavlja bez daha.


Kakva je budućnost Bonda?


Prema onome što kazuje producentski dvojac Barbara Broccoli i Michael G. Wilson, potraga za novim glumačkim licem koje bi moglo tumačiti lik odvažnog i zgodnog tajnog agenta poznatog po ispijanju martinija, šampanjca, ali i piva, te ljubitelja lijepih žena, još nije započela. Naime, kako izvještavaju inozemni mediji, pripreme za pronalaženje novog glumca koji će zamijeniti Daniela Craiga, koji je svoju priču o Bondu dovršio u hvaljenom »Za smrt nema vremena«, nisu započele.
– Još neko vrijeme nećemo krenuti u potragu za novim glumcem, kazala je Broccoli u intervjuu koji je dala uoči 60. obljetnice prvog filmskog Bonda čija je godišnjica bila jučer. Bio je to dan svjetske premijere naslova »Dr. No«, prvog celuloidnog naslova koji je nastao na papiru. Naime, fiktivni je britanski špijun iz pera Iana Fleminga, koji je i sam u mladosti bio tajni agent, nastao je1953. godine u romanu »Casino Royale«.


– Moramo na neki način ponovo »izmisliti« taj lik, istaknula je Broccoli.


Fanovi s nestrpljenjem očekuju informaciju o tome tko će biti novi 007. Uz Conneryja najpoznatiji Bondovi u povijesti ove uspješne franšize bili su: George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Craig. Pojedini medijiski izvori navode kako je producent Michael G. Wilson izjavio kako traže mladoga glumca koji će utjeloviti proslavljenog agenta. Dosad su se kao potencijalni kandidati za tu primamljivu ulogu spominjali Idris Elba (50), Tom Hardy (45) i Henry Cavill (39). No, s obzirom na to da »novi« Bond mora biti mlad, pitanje tko će ga interpretirati, do daljnjeg ostaje bez odgovora.