TOTALNO ISKRENO

Pop-country zvijezda Mia Dimšić objavila knjigu: Priča o sinkronicitetima i visokom gospodinu s cilindrom

Karmen Bosnić

Mia piše o važnim životnim lekcijama te ljudima koji su joj obilježili život – od roditelja, prve ljubavi, prijatelja i menadžera Damira Bačića do osoba koje cijeni na hrvatskoj estradiCesta do sna priča je o jednoj posve (ne)običnoj djevojci iz Osijeka, o tome kako je postala jedna od najvećih hrvatskih glazbenih senzacija nove generacije. U svojoj knjizi pop-country zvijezda Mia Dimšić prisjeća se sretnog djetinjstva u osječkoj Retfali, dječje opsjednutosti Vesnom Pisarović, sportskih neuspjeha, putovanja s folklornim ansamblom i glasovitih tamburijada u njezinoj obiteljskoj kući te na jednostavan, a ipak izvanredno pronicljiv način govori o izazovima odrastanja, svojim glazbenim počecima, inspiraciji i skladanju, trudu koji je potreban da bi se uspjelo na glazbenoj sceni.Piše o važnim životnim lekcijama te ljudima koji su joj obilježili život – od roditelja, prve ljubavi, prijatelja i menadžera Damira Bačića do osoba koje cijeni na hrvatskoj estradi. Jedna je od njih i rock-veteran Jurica Pađen, čovjek koji ju je upoznao sa sinkronicitetima, naizgled nevjerojatnim sretnim slučajnostima koje joj pokazuju i dokazuju da je na pravom putu, a Mia ih primjećuje još odmalena. Dok Jurica Pađen kaže sinkroniciteti, Mia kaže – Gospodin Život, visoki gospodin s cilindrom, koji joj se u jednom trenutku naklonio i rekao: »Ti zamišljaj, ja ispunjavam.«


Mia Dimšić rođena je 7. studenoga 1992. u Osijeku. Ondje je odrasla, završila osnovnu i srednju školu, a nakon toga Filozofski fakultet te stekla zvanje magistre engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Grad na Dravi mjesto je u kojem je napravila i svoje prve glazbene korake, a danas iza sebe ima tri albuma – višestruko nagrađivani »Život nije siv«, »Božićno jutro« i »Sretan put«, osam Porina te cijeli niz drugih priznanja za svoj rad.
Velika je obožavateljica serijala o Harryju Potteru (i ponosni član kuće Ravenclaw), ljubiteljica slavonskoga kulena te fan Taylor Swift.


»Cesta do sna«, u izdanju Media bara i Croatia Recordsa, donosi više od stotinu fotografija, nepoznate detalje o odrastanju, životu i inspiraciji, ljubavi, roditeljima i prijateljima, estradi.