Ispraćaj legende

Pogreb Akija Rahimovskog sutra u Aleji velikana

Ivana Kocijan

Foto: ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Foto: ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Službena komemoracija bit će održana u petak u 11 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, iz menadžmenta benda Parni valjak zamolili su sve koji su voljeli prerano preminulog pjevača Akija Rahimovskog da mu, ako to žele, odaju počast kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje je moguće donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.


Tim povodom jučer su ujutro Husein Hasanefendić Hus i prijatelji postavili njegovu sliku i zapalili svijeće, a uskoro su počeli pristizati i obožavatelji s dirljivim porukama. Aki Rahimovski, jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog valjka i neumorni glazbenik, kroz pet desetljeća karijere svojim je jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.


Dodajmo da je na stranicama benda objavljeno kako će posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog biti održan sutra, u četvrtak, 27. siječnja u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu obitelji i prijatelja. Službena komemoracija bit će održana u petak, 28. siječnja u 11 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, za najuži krug kolega i prijatelja.