Stiže u travnju

Pogledajte trailer za Netflixovu seriju Shadow and Bone

Portal Novi list

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Netflix je podijelio prvi trailer za svoju seriju koja se temelji na najprodavanijim fantastičnim romanima Grishaverse Leigh Bardugo.Smještena u ratom razoreni svijet, područje gotovo neprobojne tame koje sadrži niz užasa, priča Shadow and Bone prati djevojku koja izrađuje mape koja otkriva da ima moć koja bi mogla biti ključ za oslobađanje njene zemlje.


U prikolici, Alina Starkov (Jessie Mei Li) – naša sirota koja stvara mape – otkriva uspavanu snagu koja oslobađa prodorno svjetlo kada je njezina prijateljica Malyen napadnuta tijekom putovanja preko Sjene.


Odvedena je do generala Kirigana (Ben Barnes), koji joj obećava da će “promijeniti svijet”, i uvježbava je da postane pripadnica policije čarobnih vojnika njezinog kraljevstva poznatog kao Grisha.
Eric Heisserer, najpoznatiji po radu na Arrivalu i Bird Box, stvorio je, napisao i producirao prvu sezonu u osam epizoda serije s Lee Tolandom Kriegerom koji je potpisan kao redatelj.


U glumačkoj postavi su Archie Renaux kao Malyen Oretsev, Alinin prijatelj iz djetinjstva, Freddy Carter kao Kaz Brekker, Amita Suman kao Inej i Kit Young kao Jesper Fahey – članovi bande podzemlja Six of Crows.


Serija će prilagoditi cijelu Bardugovu trilogiju, kao i dva izdvojena romana “Šest vrana” i “Krivo kraljevstvo”, što znači da bismo u budućnosti mogli posjetiti kraljevstvo Ravka još nekoliko puta. Pogledajte trailer prije nego što Netflix započne s streamingom serije 23. travnja.