"Blonde"

Pogledajte najavu za +18 film o Marilyn Monroe. Redatelj poručio: ‘Ako se publici ne sviđa, to je njihov je*** problem!”

Sanda Milinković

Foto: Screenshot Netflix

Foto: Screenshot Netflix

Film je već podigao prašinu, a objavljen je tek prvi teaser trailer.Neflixov biopic o legendarnoj Marilyn Monroe naslova “Blonde” u režiji Andrewa Dominika, film je o kojem se već naveliko raspravlja. Iako je lansirana tek prva verzija najave, glavna glumica Ana de Armas podigla je puno prašine izjavljujući da film nije primjeren za maloljetnike. Inače, Armas je već pobrala mnoge pozitivne reakcije za portretiranje najslavnije plavuše.


“Blonde” će zbog te oznako postati ujedno i prvi Netflixov originalni naslov takve vrste.


Redatelj Dominik nedavno je kazao da je razlog upozorenja eksplicitni seksualni sadržaj.
Za Screen Daily je kazao: “Ovo je zahtjevan film. Ako se publici ne svidi, to je onda njihov je**** problem. Ne natječemo se za posao u javnoj upravi”.


Kasnije je dodao: “To je film neprimjeren za maloljetnike o Marilyn Monroe, što je zapravo ono što svi žele, zar ne? Volio bih vidjeti verziju filma o njezinom životu gdje je to primjereno za maloljetnike”, prenosi LADBible.


Film je temeljen na istoimenom bestseleru autorice Joyce Carol Oates za kojeg je i sama spisateljica kazala da je riječ o fikciji te da se njezine zapise ne bi trebalo uzimati kao biografske.


Prema Netflixovom službenom opisu filma, doznajemo da je film “fiktivni portret modela, glumice i pjevačice tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća kroz leća moderne kulture”. Ispod trailera stoji da film hrabro prikazuje komplicirani život ikone Marilyn Monroe, zamagljujući pritom granice činjenica i fikcije, umjetnički istražujući tenziju između njezinog privatnog i poslovnog života.


Oates se film već svidio jer je u kolovozu 2020. pogledala prvu verziju te na svom Twitteru napisala da je riječ o “briljantnoj adaptaciji” koja je “vrlo uznemirujuća” i “pomalo iznenađujuće – vrlo feministička interpretacija”, dodavši da nije sigurna je li ijedan muški redatelj ikad ovakvo što uspio postići.


Pa, najava je u nastavku, a film stiže 23. rujna ove godine.