Pjesma Eurovizije

Plesno pojačanje u Rokovom “dream teamu” za Jeruzalem bit će – Endi

Ivana Kocijan

Iako će eurovizijski debi na najvećoj svjetskoj glazbenoj pozornici Endi Schrötter doživjeti u ulozi plesača, ovo mu nije prvo eurovizijsko iskustvo. Prije dvije godine bio je članom tima Jacquesa Houdeka i sudjelovao u snimanju spota za »My friend«RIJEKA Hrvatski eurovizijski »Dream team« počeo je otkrivati prve detalje vezane uz nastup Roka Blaževića na Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu. Uz našeg mladog pjevača na plesnim probama na Hrvatskoj radioteleviziji sudjeluje i Endi, odnosno Endi Schrötter, koji će mu se pridružiti na eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu. Dvadesetjednogodišnji Pakračanin sa zagrebačkom adresom student je završne godine Studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Dobitnik je mnogih plesnih priznanja među kojima se ističe Oskar znanja koji mu je 2016. dodijelila Agencija za odgoj i obrazovanje za osvojeno 1. mjesto na Državnome natjecanju u suvremenom plesu. Još kao 14-godišnjak proslavio se hitom »Atom« koji je do danas na Youtubeu pregledan devet milijuna puta, a Endi otad vlada regionalnom tinejdžerskom scenom.


Paralelno s estradnom karijerom razvija i plesačku karijeru, a poziv Hrvatske radiotelevizije da svojim plesnim umijećem obogati cjelokupan scenski nastup hrvatskoga predstavnika na ovogodišnjem 64. Eurosongu, prihvatio je s velikim zadovoljstvom. Iako će eurovizijski debi na najvećoj svjetskoj glazbenoj pozornici doživjeti u ulozi plesača, ovo mu nije prvo eurovizijsko iskustvo: 2017. je bio članom tima Jacquesa Houdeka i sudjelovao u snimanju službenih videospotova za pjesmu »My friend«, a osim u glavnom spotu, pojavio se i u videu za njezino remiksirano izdanje.
– Nastupiti na Eurosongu za svoju domovinu pred 200 milijuna gledatelja za mene predstavlja ostvarenje sna i kruna je moje dosadašnje karijere! S velikim veseljem prihvatio sam poziv HRT-a da kroz plesni nastup prenesem poruku Rokove pjesme i za mene je to ogroman umjetnički izazov.


Ples i glazba ritam su moga života; kroz njih stvaram, sanjam, osjećam, vidim, čujem, uživam, živim život! Raduje me moja uloga na sceni Eurosonga, a kakva će ona biti – neka zasada ostane tajna! Autorski tim u suradnji s vrhunskim koreografom Leom Mujićem osmislio je sjajan koncept koji će osvojiti publiku diljem Europe, u to uopće ne sumnjam i jedva čekam odletjeti u Tel Aviv i nastupiti na toj grandioznoj pozornici i eventu koji pruža najviše produkcijske standarde! Sve što možeš sanjati, možeš i ostvariti, poručio je.