"Priručnik za čistačice"

Pedro Almodovar odustao od snimanja filma s Cate Blanchett

A. P.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Poznati redatelj izjavio je kako se ne osjeća doraslim za tako veliki projektPopularni španjolski redatelj Pedro Almodovar odustao je od režiranja svojeg prvog igranog filma na engleskom jeziku s Cate Blanchett u glavnoj ulozi.


Film pod nazivom “Priručnik za čistačice” nastavit će se snimati bez Oscarom nagrađenog redatelja.


“Pedro Almodovar povlači se iz projekta “Priručnik za čistačice” koji će se nastaviti s Cate Blanchett”, na Twitteru je napisao njegov brat Agustin Almodovar, s kojim zajedno vodi filmsku produkcijsku tvrtku “El Deseo”, prenosi RTE.
Vijest je prvo objavio Deadline Hollywood, koji je napisao kako je Almodovar imao sve spremno, ali je došao do odluke kako nije spreman uhvatiti se u koštac s tako velikim projektom na engleskom jeziku.Ostali detalji nisu objavljeni, ali rečeno je kako se sad traži drugi redatelj.


“Bila je to vrlo bolna odluka za mene”, rekao je Almodovar za Deadline.


“Dugo sam sanjao o radu s Cate. “Dirty Films” je bio toliko velikodušan cijelo ovo vrijeme i bio sam zaslijepljen od uzbuđenja, ali nažalost, više se ne osjećam sposobnim u potpunosti realizirati ovaj film.”


Novi projekt adaptacija je knjige američke autorice Lucie Berlin, koja se sastoji od 43 kratke priče. Osim što ima glavnu ulogu, Cate Blanchett je i producentica ovog filma putem svoje producentske kuće “Dirty Films.” Kako je najavljeno, njegovo povlačenje neće utjecati na njezinu producentsku ulogu.


72-godišnji redatelj osvojio je Oscara za filmove “Sve o mojoj majci” i ” “Pričaj s njom”, a 2020. je snimio prvi uradak na engleskom jeziku, 30-minutni film s Tildom Swinton u glavnoj ulozi pod nazivom “Ljudski glas”.