Cesarica 2020.

Pjesma “Ova ljubav” odnijela najviše glasova publike ikad

Ivana Kocijan

Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

"Srce mi je počelo upravo lupat", rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godineDodijeljene su nagrade Cesarica 2020. Najviše glasova publike ikad dosad u finalu ove hrvatske glazbene nagrade dobila je pjesma »Ova ljubav« Zsa Zse i Hiljsona Mandele.


– Srce mi je počelo upravo lupat’, rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao:


– Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!
Govoreći o pjesmi »Ova ljubav« Zsa Zsa je otkrila kako su dobili jako puno komentara kako »neće proći« i neće biti prepoznata, no ona i traper Hiljson nisu odustali. Publika je odlučila napraviti mjesta za pop-trap kombinaciju, prihvatiti je i u konačnici – nagraditi prestižnom nagradom. Pobjedničku pjesmu potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.


S obzirom na epidemiološku situaciju koju je donijela prošla godina, četvrto izdanje Cesarice proteklo je bez dodjela svih nagrada svim dobitnicima uživo, a TV-emisiju vodila je Iva Šulentić. U emisiji smo ipak uspjeli i čuti i vidjeti svih dvanaest zvijezda iz 2020. godine, odnosno svih 12 Hitova mjeseca, uživo čuti izvedbu Hita godine i saznati koji su to dobitnici prestižne nagrade Cesarica u nekoliko drugih kategorija.


Zabavnim hitom proglašena je pjesma »Sveto pismo« Jelene Rozge, koja ujedno ima i najviše pregleda na internetu te je osvojila i nagradu za internetski hit.


Nagradu za Rock hit osvojila je grupa Hladno pivo s pjesmom »Ovo će proći«, koju su snimili u suradnji s Online Friends. Klapski hit pripao je klapi Rišpet i pjesmi »Maka, maka«, a pop hit je pjesma »Ova ljubav« u izvedbi Zsa Zse i Hiljsona Mandele. Nagrada za tamburaški hit pripala je Mejašima i pjesmi »Nije to vino«.


Dodijeljena je i nagrada pjesmi koja je imala najbolje rezultate slušanosti na radijskim postajama, a to je Massimova pjesma »Mali krug velikih ljudi«. Najbolji autor 2020. godine je Ante Pecotić, koji je osvojio nagradu za Hit autora.


Sve naše glazbene zvijezde najavila su i predstavila brojna poznata imena: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Davor Gobac, Neno Belan, Mia Dimšić, Vesna Pisarović, Antonela Doko, Dino Rađa, Dalibor Petko, Eva Kirchmayer Bilić i Renata Končić Minea.