RIJEČKA TRADICIJA

Otvorene prijave za 43. Ri Rock festival: Evo tko nastupa 20. studenog na zagrijavanju

P. N.

Tako će u subotu 20.11.2021. s početkom u 20 h nastupiti četiri benda i riječku publiku pripremiti za festival.Udruge Ri Rock i ove godine priprema još jedno izdanje legendarnog Ri Rock festivala! Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima priliku da se prijave za nastup i predstave svoj rad. Kroz svojih 42 izdanja Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire. Prijavljeni bendovi dobiti će priliku za revijalni nastup, dakle bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni kroz povijest.


Festival će mladim snagama omogućiti da se predstave i zasviraju uz velika imena hrvatske glazbene scene u petak 10. ili subotu 11. prosinca 2021. u Palachu (Kružna ulica 8).


Imena odabranih bit će objavljena nakon završetka prijava. Prijave su otvorene od 08. do 15. studenog 2021. do 23:59 h, a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi iz PGŽ i Istarske županije. (obrade se neće uzimati u obzir). Prijavnica se nalazi na poveznici: https://forms.gle/V1Vn2v3BJHyEEsHV6
WARM UP 20.11.2021. PALACH | Turisti, Revirgin, Lei, Freaktion
Zagrijavanje za ovogodišnji 43. Ri Rock održat će se kao i sam festival u Palachu. Tako će u subotu 20.11.2021. s početkom u 20 h nastupiti četiri benda i riječku publiku pripremiti za festival.
Za sam početak večeri Udruga Ri Rock istaknuti će jedne od mladih nada HR scene, a završiti s legendama Ri scene.


Događaj će otvoriti novonastali dvojac Revirgin iz Čakovca. Karla i Paolu je teško svrstati u zaseban glazbeni žanr, ali reći ćemo da će ljubitelji legendarnih Talking Headsa, Nick Cavea i nekog sumornog grungea/ post punka doći na svoje. Talentirani Revirgin se uz glazbu bavi snimanjem kratkih filmova i animacijom. Prvi album imena “The Round in a Large Room” multimedijalni je projekt kojeg prate dvije kratke priče, originalan artwork i specifičan glazbeni izričaj. Revirgin svojom umjetnošću svakako donose nešto novo i drugačije na sceni što svakako želite čuti.


Uslijedit će nastup klinaca iz Pule pod nazivom Freaktion. Cure i dečki za svoje godine pokazuju izuzetan talent, a svojim autorskim repertoarom ukazuju na uspjeh koji ih očekuje u bliskoj budućnosti. Nepotrebno ih je uspoređivati s nekim bendom jer odišu vlastitom posebnošću, stage performansom, domišljatosti i kvalitetom. Krase ih zavidne vokalne mogućnosti njihove pjevačice, virtuozne solaže gitariste, uvježbane bass dionice te vrhunski bubnjarski ritmovi. Koliko su mladi govori činjenica da moraju doći u pratnji staraca na koncert, a ako ne vjerujete nama koliko dobro i tight zvuče provjerite na linku ispod ili jednostavno dođite u Palach i saznajte.


Publiku će ove večeri zabaviti i noviji bend Ri scene pod nazivom Lei. Usvirani trojac predstavio se već u par navrata kroz live nastupe i spot Modra, a nominacija za Nove Nade na prošlom Ri Rock Festivalu dovoljan je razlog da se zaletite u Palach i poslušate kako se praši dobar riječki rock ‘n’ roll.


Večer će zatvoriti riječki Turisti čiji članovi su jedni od osnivača Ri Rock scene. Svojim nastupom Vava ( Laufer/ Parafi ), Iva ( Eni/ Parafi), Bobo ( Kojoti/ Grad) i Sergej ( Grad ) stat će rame uz rame mladih glazbenika i podržati ih. Svira se riječki rock u svom izvornom obliku gdje predstavljaju čovječnost, slobodu, ljubav i antinacizam kao savršen uvod u 43. Ri Rock Festival.


Vrata Palacha otvorit će se u 20h, a ulaznice je moguće nabaviti na ulazu na dan događaja po cijeni od 15kn.


Za sudjelovanje na događaju biti će potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci. Za one koji nemaju Covid putovnicu biti će osigurano testiranje na ulazu po cijeni od 30kn.
Događaj će se održati uz sve mjere i preporuke stožera za suzbijanje Korona Virusa.