Ostavština

Otkriveno zašto u naslovnoj ulozi u filmu “Black Panther: Wakanda Forever” nije angažiran drugi glumac

A. P.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Chadwig Boseman, koji je utjelovio lik Black Panthera, tragično je preminuo prije dvije godine nakon teške bolestiChadwick Boseman bio je u središtu svake priče o liku Black Panther u Marvelovim filmovima. A kako su sada objasnili iz te uspješne kuće, odlučili su kako je prikladno nakon njegove tragične smrti u kolovozu 2020. zadržati Bosemanovu ostavštinu u središtu filma “Black Panther: Wakanda Forever.”


Boseman je kroz filmove o Kapetanu Americi i samostalnom Black Panther filmu prikazao lik T’Challe, koji je od ožalošćenog sina prerastao u moćnog i skromnog kralja.


Integralna uloga koju je Boseman odigrao u uspjehu filmova Black Panther i šireg Marvelovog svijeta kroz filmove “Avengers: Infinity War” i “Endgame” je nešto za što je Marvelov šef Kevin Feige odlučio da se ne može zamijeniti.
U intervjuu za Empire, Feige je objasnio da su on i pokojni Stan Lee uvijek željeli humanizirati svoje superheroje, a to uključuje i njihovu tugu, prenosi Digital Spy.


“Činilo se kao da je prerano za preinake”, objasnio je Feige. “Stan Lee je uvijek govorio da Marvel predstavlja vanjski svijet. I razgovarali smo o tome kako, koliko god naši likovi i priče bili izvanredni i fantastični, u svemu što radimo postoji ljudski element.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Chadwick Boseman (@chadwickboseman)Umjesto toga, dugoočekivani nastavak u režiji Ryana Cooglera kroz T’Challu će istražiti duboki gubitak Bosemanova života.


Feige je dodao: “Svijet još uvijek procesuira gubitak Chada. A Ryan je to uključio u ovu priču.”


Coogler i Feige zajedno su radili kako bi pronašli način da zadrže bit onoga što je stvorio Boseman, dok je glumac M’Baku Winston Duke rekao kako je snimanje nastavka o Crnoj panteri bez Bosemana bilo ‘melankolično’ iskustvo.


Za Variety je izjavio: “Nije bilo priprema za to. Bilo je melankolično, u najmanju ruku. Svi smo postali jako bliski, tako da ste ga upoznali kao pravu osobu, mogli ste ga razumjeti. Nije bilo kao da gledate ambicioznu osobu koju mnogi ljudi idoliziraju, on je bio pravo ljudsko biće. Bio je muž, bio je brat, on je sve bio sve to.”


Dodao je: “Nedostaje vam osoba, nedostaju vam šale između snimanja, nedostaju vam druženja – nedostaje vam ta prava ljudska povezanost.”


“Black Panther: Wakanda Forever” u kina stiže u 11. studenog 2022.