TV sfera

Otkrivene nominacije za BAFTA TV: prednjače ‘This Is Going To Hurt’, ‘The Responder’ i ‘The Crown’

L. S.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Promatrajući broj nominacija, čini se da su se iste ove godine kretale u smjeru priča ukorijenjenima u stvarnostiPriče i iskustva iz stvarnog života dominirali su ovogodišnjim nominacijama za BAFTA TV.


Od nominiranih, ističe se serija ‘This Is Going To Hurt’ što je adaptacija knjige bivšeg liječnika Adama Kaya, a opisuje njegovo iskustvo rada u zdravstvenom sustavu.


Također, tu je i ‘The Responder’ u kojem glumi Morgan Freeman, serija čiji je autor bivši policajac. Oba filma osvojila su šest nominacija, dok je popularna serija ‘The Crown’ osvojila pet nominacija.
Promatrajući broj nominacija, čini se da su se iste ove godine kretale u smjeru priča ukorijenjenih u stvarnosti.


‘Bad Sisters’, ‘Slow Horses’ i ‘The English Emily Blunt’ također broje po pet nominacija, dok su ‘Am I Being Unreasonable?’, ‘Somewhere Boy’, ‘Big Boys’ i ‘Top Boy’ nominirani po četiri puta.


U glumačkim kategorijama, pale su prve nominacije za Garyja Oldmana (‘Slow Horses’), Daniela Radcliffea (‘Weird: The Weird Al Yankovic Story’) i Adelaya Adedaya (‘The Responder’), a nominaciju su osvojili i Cillian Murphy (‘Peaky Blinders’), Lenny Rush (‘Am I Being Unreasonable?’) i Jon Pointing (‘Big Boys’).


Komičarke Sue Perkins (‘Perfectly Legal’) i Rosie Jones (‘Trip Hazard’) također su dobile svoje prve nominacije, a mnogima omiljeni ‘White Lotus’ nominiran je u međunarodnoj kategoriji, kao i ‘The Bear’ i ‘Wednesday’, te ‘The Chase’, ‘The Repair Shop: A Royal Visit’ i ‘Scam Interceptors’.


Dodjela nagrada održati će se 14. svibnja u emisiji koju će voditi komičari Rob Beckett i Romesh Ranganathan.