Netflixov projekt odgođen za 2022. godinu

Oskarovka Tilda Swinton u novom filmu Davida Finchera

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

»The Killer« je priča o hladnokrvnom ubojici kojega nakon višegodišnjih zločina počinje gristi savjest te zapada u psihološku krizu i emotivno »puca« u svijetu bez moralnog kompasa.Oskarovka Tilda Swinton pridružila se Michaelu Fassbenderu i ostaloj glumačkoj ekipi u novome filmu redatelja Davida Finchera »The Killer«, trileru baziranom na istoimenom francuskom stripu Alexisa Nolenta, čiju produkciju i distribuciju potpisuje Netflix. Snimanje je trebalo početi ove jeseni u Parizu, no odgođeno je za sljedeću godinu.


»The Killer« je priča o hladnokrvnom ubojici kojega nakon višegodišnjih zločina počinje gristi savjest te zapada u psihološku krizu i emotivno »puca« u svijetu bez moralnog kompasa. Fincher je u studenome prošle godine potpisao multimilijunski ugovor s Netflixom na četiri godine i za ovaj streaming servis je već režirao za Oscar nominiran film »Mank« koji je izašao krajem 2020. godine.


Vijest o snimanju »Killera« objavio je portal The Playlist, no Swinton nije objavila pojedinosti o svojoj ulozi. Scenarij je napisao Kevin Walker, koji je 1995. godine surađivao s Fincherom na filmu »Se7en«. Prvi iz serije Nolentovih stripova objavljen je 1998. godine, a posljednji dio stigao je na police knjižara 2017. godine.