»Život« kao najava »novog života«

Opatijska klapa Baladur predstavila prvi videospot

Ivana Kocijan

Foto: PROMO

Foto: PROMO

Snimano je na nekoliko lokacija te je tako svoju ulogu u spotu dobilo prekrasno Volosko.Opatijska klapa Baladur ušla je u sedmu godinu djelovanja, a 2022. godinu obilježit će prvim videospotom koji klapu uvodi u »novi život«, onaj autorskih skladbi i videoizdanja svojih glazbenih uradaka. Baladur čine članovi koji iza sebe imaju dugogodišnji pjevački staž u brojnim klapama, a u ovom sastavu klapa je objavila svoju prvu autorsku skladbu »Život«, autorsko djelo Zorana Trubića, snimljeno u Baladur Studiju u Opatiji.


»Život« je dobio i videoizdanje koje potpisuje Pro-rec produkcija, a snimano je na nekoliko lokacija te je tako svoju ulogu u spotu dobilo prekrasno Volosko, ali i konoba obitelji Hlanuda u Opatiji. Skladba donosi emotivni prikaz života na ovim područjima, onoga koji nerijetko razdvaja ljude odlaskom »trbuhom za kruhom« diljem svijeta, u potrazi za boljim životom.


»Novi život« klape Baladur svakako donosi još novih autorskih skladbi koje klapa priprema za ovu godinu, a osim redovitih nastupa, priprema se i poseban koncertni program koji će klapa predstaviti tijekom ljeta. Podsjetimo, na svojim nastupima klapa predstavlja skladbe u a cappella izvedbi, kao i u izvedbi uz glazbene instrumente, a čine je: Edvard Badurina – 1. tenor, Toni Jančić – 2. tenor (kontrabas), Tiho Mataja – bas (gitara), Dijan Lakota – bariton (harmonika), Davor Stambulić – bas i Davor Peloza – bas.
Spot za skladbu »Život« moguće je pogledati na YouTubeu. Klapa Baladur nastavlja tradiciju klapske pjesme na ovim prostorima sa željom da njezin »novi život« obilježi i skoro izdavanje autorskog nosača zvuka, što će svakako biti iskorak u klapskom svijetu ovog podneblja.