TREĆA OBLJETNICA SMRTI

Oliver Dragojević: Vela Luka posebnim će programom podsjetiti na glazbenu legendu

Ivana Kocijan

Foto: Arhiva NL

Foto: Arhiva NL

Velik glazbeno-umjetnički projekt koji će trajati do 30. srpnja, započinje u ponedjeljak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, a nastupit će Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante GeloTrag u beskraju – veliki je projekt organiziran u sjećanje na Olivera Dragojevića i zamišljen kao niz događanja koja će podsjetiti na vječni trag koji je legendarni pjevač ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta.


Koncert Trag u beskraju bit će održan na treću obljetnicu njegove smrti, u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Cijeli koncert u izravnom će prijenosu biti moguće pratiti na Drugom programu HTV-a, a moći će ga se gledati i na rivi u Veloj Luci. »Na ovom će koncertu publika još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput »Cesarice«, »Galeba«, »Traga u beskraju«, »Kad mi dođeš ti« i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja«, poručuju organizatori.


Ljepota stvaralaštva


Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito. Želja im je ovim događanjima obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegova glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. Glazbeno-umjetnički projekt započinje u ponedjeljak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, a nastupit će Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo. Koncert je otvoren za javnost, tj. za sve koji kupe kartu za trajekt.
Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak 27. srpnja bit će svečano otvorenje izložbe »Oliver u objektivu Livija Andrijića« u atriju Centra za kulturu. U četvrtak 29. srpnja bit će položen vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije je koncert Trag u beskraju u Veloj Luci.


Jazz za kraj


Projekt završava u petak 30. srpnja jazz koncertom na kojem će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik).


»Oliver će ove godine, treću godinu kako nije na pozornici života, nedaleko od svog doma u Veloj Luci ugostiti brojne svoje glazbenike i prijatelje da rade ono što je i on najviše volio i na ovaj način će zajedno pjevati, slaviti i veseliti se. Koncert će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa zbog trenutačne epidemiološke situacije prema mjerama i preporukama HZJZ-a. Dodatno je preventivno predloženo da se koncert prati i iz obližnjih ugostiteljskih objekata, putem videozidova s male rive, s raspoloživih plovila iz mora koje je Oliver najviše volio. Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a«, zaključuju organizatori.