Odlazak velikana

Oglasila se obitelj Rajka Dujmića: “U medijima neistine i krive interpretacije Rajkovog života”

Portal Novi list

Rajko Dujmić / Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Rajko Dujmić / Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u ZagrebuObitelj Rajka Dujmića priopćenjem se oglasila prvi put nakon njegove smrti.


Priopćenje prenosimo u cjelosti:


“Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina.
Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi.


Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost. Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.


Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo Vaše poštovanje prema Rajku i nama.


Obitelj zahvaljuje svim medijima na interesu za razgovor, ali moli za razumijevanje u ovim trenucima. Obitelj će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednjeg ispraćaja vašeg i našeg Rajka. Datum komemoracije će biti naknadno objavljen”, navodi se u priopćenju.