Za životno djelo

Obitelji Akija Rahimovskog uručen Porin: Kći Edina kazala da je njezin pokojni otac živio glazbu

Ivana Kocijan

Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

"Vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmijeha, a za mene samo tata", dodaje.U uredu glazbene nagrade Porin uručena je statua Porina za životno djelo obitelji Akija Rahimovskog, prerano preminulog pjevača grupe Parni valjak. Uz kćer Edinu i sina Kikija Rahimovskog, bila su tamo i dvojica članova njegove glazbene obitelji – gitarist Marijan Brkić i klavijaturist Berislav Blažević.


Uručenju nagrade Porin za životno djelo prisustvovali su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Nikša Bratoš, član UO-a Porina i Frano Đurović, predsjednik UO-a glazbene nagrade Porin.


– Ja vam zahvaljujem u ime obitelji Rahimovski na ovom priznanju. Glazbena nagrada Porin obilježila je općenito karijeru mog oca koju je zajedno s Valjkom gradio. Ono što iza njega ostaje je samo pjesma, njegova neizmjerna karizma i vjera da sutra nikad neće prestati. Vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmijeha, a za mene samo tata.
Živio je glazbu, živio je pjesmu i živio je za publiku. Glazba je bila njegova pozornica života kroz koju su se izmjenjivala godišnja doba – proljeće, ljeto, jesen i zima. I sve je to bio moj otac. Hvala vam puno, rekla je u svom emotivnom govoru Akijeva kći Edina.


Iz Upravnog odbora Porina dodali su: »Na ovako nježne, velike i istinite riječi, nema se što dodati. Aki, hvala na svemu, čuvamo te u pjesmama.«