Trag u beskraju

Koncertni spektakl u Veloj Luci: Obilježena treća godišnjica smrti legendarnog Olivera Dragojevića

Ivana Kocijan

Gibonni među publikom, Foto: ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Gibonni među publikom, Foto: ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Ispred crkve sv. Josipa nastupili su Tedi Spalato, Marko Tolja i Zlatan Stipišić Gibonni, Ante Gelo, gudački orkestar Alana Bjelinskog te Antonio SerranoNa pjaci u Veloj Luci preksinoć je održan veliki koncert u čast jednom od najvećih hrvatskih glazbenika Oliveru Dragojeviću. Večer puna emocije, pjesme i lijepih sjećanja ostavila je trag u beskraju u srcima svih ljubitelja legendarnog pjevača koji je preminuo prije točno tri godine. Ispred crkve sv. Josipa okupili su se Tedi Spalato, Marko Tolja i Zlatan Stipišić Gibonni, glazbeni producent i gitarist Ante Gelo, gudački orkestar Alana Bjelinskog te španjolski virtuoz usne harmonike Antonio Serrano.


Svojim su emotivnim izvedbama dirnuli svu prisutnu publiku i okupljene na rivi koji su uživali u Oliverovim hitovima koji su odjekivali Velom Lukom. Velika legenda domaće glazbene scene već treću godinu nije s nama, a ovo je bila izuzetna glazbena priča koju će svi dugo pamtiti.


Manifestaciju Trag u beskraju organizirala je Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vele Luke te udrugom Luško lito. Tim su događajem obilježili ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegova glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. U sklopu projekta Trag u beskraju održan je i jedinstveni koncert na trajektu Split – Vela Luka, izložba »Oliver u objektivu Livija Andrijića« u atriju Centra za kulturu, a projekt je završen sinoć jazz koncertom na kojem su nastupili Antonio Serrano i Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik).
– Želja nam je bila okupiti sve glazbenike i Oliverove prijatelje te obilježiti sjećanje na našeg Velolučanina i glazbenika onako kao što je on i za života radio – pjevajući i veseliti se ovdje u Vela Luci. Koliko god je zahtjevna cijela organizacija, kada vidim atmosferu koja je vladala sinoć, prvo što sam promislila nakon koncerta jest kada ćemo početi s planovima za sljedeću godinu.


Oliver je okupljao i ujedinjavao ljude za života, a to je nastavio i nakon smrti. Nevjerojatna je energija i emocija koja se mogla sinoć osjetiti u Vela Luci, od publike do izvođača, onih najmlađih do onih najstarijih, izjavila je načelnica Vele Luke Katarina Gugić.


Treća obljetnica odlaska Olivera Dragojevića bilježila se tijekom ovog tjedna u Veloj Luci te su svi dušom i srcem, punih pluća bili uz Olivera, slavili Olivera, odali mu počast i slijedili trag u beskraju.