»Vjerujem ljudima«

Novi videospot pjevačice Danijele Martinović prenosi posebnu poruku

Ivana Kocijan

Foto: Dominik Brlečić

Foto: Dominik Brlečić

Oda dobrom koje živi u srcuSplitska pjevačica Danijela Martinović predstavila je željno iščekivani videospot za pjesmu »Vjerujem ljudima«, objavljenu prije nekoliko mjeseci.Naime, realizacija spota zbog iznimne je priče potrajala nešto duže od uobičajenog.
“Pjesmu sam snimila prije nekoliko mjeseci i već na prvo slušanje zazvučala mi je kao oda ljudima, oda dobrom koje živi u srcu svakog čovjeka. Tako sam došla do malog izazova jer naprosto nisam znala kako spotom prenijeti tu poruku.


Na kraju smo za goste u spotu odabrali stvarne ljude koji svojim životom potvrđuju kako je neophodno vjerovati ljudima”, objasnila je Danijela.


Dio spota, čiju režiju potpisuje Dario Radusin, su i fotografije i uspomene koje su mjesecima obožavatelji slali na njezin poziv.


Spot satkan od prijatelja


“Dobila sam na stotine naših zajedničkih fotografija od 90-ih godina do danas! Mislim da sam uspjela veliki dio fotografija staviti u spot i nadam se da će se svi uspjeti pronaći u spotu i još jednom hvala svima jer ste i vi dio ove priče”, poručila je Danijela.


Danijela i na znakovnom jeziku poručuje “vjerujem ljudima”


U njezinoj novoj videopriči sudjelovali su mnogi posebni ljudi. Prvi od njih je vatrogasac Ivan Brezovečki, svakodnevni heroj čije stvarne priče s terena zvuče kao scenarij hollywoodskog filma. Spašavanje života i pomaganje drugome njegov je zadatak i kako kaže, najljepša nagrada.


Tu je i Marija Butković, osnivačica udruge Zajedno brišemo ožiljke. Kao jedna od najpoznatijih hrvatskih vizažistica Marija je svoje znanje iskoristila kako bi ženama koje se suoče s dijagnozom karcinoma te kemoterapijom ponudila mogućnost repigmentacije obrva, kao i nakon djelomične ili potpune mastektomije, i 3D repigmentiranje areole i bradavice. Tretman je to, kaže Marija, koji ženama jako olakšava da prebrode sve faze liječenja i vrati im samopouzdanje nakon izlječenja.


U spotu se našao i Marko Babić, arhitekt i autor knjige »Putovanje zvano igra«. Nakon dijagnoze teške bolesti Marko je svojim duhom i pozitivnošću osvojio široke mase. Počevši od inspirativne izjave Kobea Bryanta o tome da djecu moramo voditi primjerom jer jedino tako mogu naučiti od nas, Marko je odlučio preuzeti taj koncept i voditi primjerom.


S obzirom da su njegove kćeri još uvijek premale, shvatio je da je pisanje najprirodniji medij za ostavljanje traga. Tako je počeo pisati knjigu, a onda i objavio na Instagramu »Nisam više bolestan«. Ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti čime će to rezultirati. Od toga da želi pokazati primjerom svojim djevojčicama, došao je u situaciju da primjerom pokazuje puno široj publici.


Tu je i Kristina Panić, jedna od mnogobrojnih osoba uključenih u akciju Brda ljubavi koja pomaže potrebitima na području Krnjaka. Organiziraju akcije za bolesne, socijalno ugrožene ili samo usamljene građane koji žive u okolici Karlovca.


U spotu je i Josip Zima koji je s 19 godina pao s balkona i ostao prikovan za kolica. Smisao je našao u sportu te predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Pekingu.


Leilani Prasnikar, kći voditeljice Emine Pršić, ujedno Danijeline prijateljice, u spotu je kao predstavnica sve djece. Djeca obećavaju i daju puno. Dolaze na svijet širom otvorena srca, vjeruju bez puno pitanja.


Tu su i Nives Gotovac, Maja Šoić i Dorijan aKavčić, divne žene koje su Danijelu podučile kako na znakovnom jeziku reći »vjerujem ljudima«, a to čine i svakodnevno kroz Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika za gluhe.


Dodajmo za kraj da glazbu i stihove za pjesmu »Vjerujem ljudima« potpisuje Zoran Mišolongin, aranžman je djelo Tomislava Modrića koji je s Mirom Lesićem bio zadužen i za produkciju. Vokalni aranžman zbora potpisuje Ivana Husar Mlinac.