»Kineski restorani«

Novi singl zagrebačke grupe Donkey Hot iza kojeg se skriva znakovita priča

Ivana Kocijan

Foto: SCREENSHOT

Foto: SCREENSHOT

"Ako ste i vi jedan od tih ljudi, ova pjesma je za vas i za sve ostale kojima se svidi", izjavio je frontmen benda Vili Gobac, sin legendarnog Davora GobcaKineski restorani, dugo nisam tamo bio ja, niti na farmi gdje nam rastu knedle od malina. Cigarete su gorke, ali uzet ću si barem jedan dim. Možda mi se čini da je i ona otišla s njim – stihovi su nove pjesme zagrebačke grupe Donkey Hot.


Riječ je o, kako to oni vole sami reći, »kvartcore« singlu »Kineski restorani«. Tekst, glazbu i aranžman potpisuje cijeli Donkey Hot (Vili Gobac, Ivan Tukić, Doris Mihaljević, Mihovil Burek, Hrvoje Dizdar i Marijo Dujmić). Za produkcijskim pultom našao se Matej Zec, a spot je snimio Mario Borščak. Ova se posebna petorka prvi put predstavila publici prošle godine singlom »Chuzuki« koji je naišao na odlične reakcije publike. Uskoro nakon toga zasvirali su na šestom izdanju AntiValentinova gdje su se pridružli legendardnim riječkim rokerima iz grupe Let 3.


Kako otkrivaju, »Kineski restorani« je singl znakovitog naslova iza kojeg se krije posebna priča. Svi ljubitelji azijske kuhinje mogli bi se pronaći u ovoj pjesmi, ali možda ne samo zbog hrane, već zbog istih životnih situacija koje je barem jednom u životu netko od nas prošao.
– »Kineski restorani« je nova pjesma benda Donkey Hot. Pojavljuju se knedle od malina, slatko kisela piletina i ostali motivi koji imaju veze s tematikom. Glavni lik u pjesmi je mislio da ju zna (nju), ali na kraju mu izgleda da je ona ipak netko drugi. Nakon toga on ostaje u kineskom restoranu… I jede sam.


Za svakoga tko je ikada bio u kineskom restoranu, ili bilo gdje drugdje, postoji velika šansa da mu se nekada u životu dogodilo nešto slično. Ako ste i vi jedan od tih ljudi, ova pjesma je za vas i za sve ostale kojima se svidi, izjavio je frontmen benda Vili Gobac, sin legendarnog Davora Gobca.